Уникална изложба в Испания

  • 21 март 2013 18:53

  • 2821
  • 0
Уникална изложба в Испания
©

Два от най-известните европейски музеи обединяват сили в невиждана досега изложба. Творби на испански автори, собственост на Британския музей, ще бъдат показани за пръв път в "Прадо", в Мадрид, предаде БНТ.

"Испанската следа в Британския музей: Картини от Ренесанса до Гоя" така е озаглавена най-новата изложба в музея "Прадо" в Мадрид. Тя представя в хронологичен ред произведения на различни испански художници от XVI до XIX в. Картините никога не са били показвани пред родна публика, обединени в една експозиция. Те са собственост на Британския музей в Лондон и ще бъдат върнат там след края на изложбата в Мадрид в края на юни.

Кураторите на "Прадо" са подредили картините последователно, като започват с Алонсо Беругете, творил през XVI век, и за финал оставят гениалния Франсиско де Гоя. Великият художник от Арагон ще бъде представен с осем свои творби. Досега те никога не са виждани по едно и също време в Испания. Общо всички експонати донесени в "Прадо" са седемдесет и един, като експерти твърдят, че те са основни за европейското изобразително изкуство през този период.

Последвайте канала на

2821 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини