Регионалният министър: Ще направим всичко възможно разплащанията по договори да не спират

  • 20 март 2013 10:25

  • 1201
  • 0
Регионалният министър: Ще направим всичко възможно разплащанията по договори да не спират
© Булфото

Ще направим всичко възможно, за да продължи гладко разплащането по обществените поръчки и договорите по оперативните програми. Тези програми ще бъдат основните източници на договори за фирмите от бранша и през следващите две-три години, съобщиха от пресслужбата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, цитирайки казаното от служебния министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на след среща с Управителния съвет на Камарата на строителите в България.

Участниците в срещата са обсъдили възможности за оптимизиране на системата за обществени поръчки чрез намаляване до минимум на дискриминационните условия при търговете. Те са се обединили около мнението, че въвеждането на електронни търгове ще намали субективния фактор, а създаването на електронни досиета за големите строителни проекти ще осигури по-висока степен на прозрачност и проследимост в изпълнението на проектите.

Като основен приоритет в работата си министър Захариева отново е посочила повишаването на енергийната ефективност в жилищните и промишлените сгради. За тази цел ще се работи за създаването на единна програма, която да обхване всички индустриални, публични и жилищни обекти. Бързото въвеждане на мерките не само ще намали разходите, но ще подобри и състоянието на сградите и ще осигури заетост на малките и средните фирми.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1201 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини