КТ "Подкрепа" иска премахване на двусменния режим в училищата

  • 19 март 2013 17:42

  • 1187
  • 0
КТ "Подкрепа" иска премахване на двусменния режим в училищата
©

Синдикат "Образование" при КТ "Подкрепа" настоява за премахване на двусменния режим на организация на учебния процес и на мегаучилищата.

Това заяви в Плевен Юлиян Петров, председател на националното ръководство на организацията, цитиран от БТА. Той бе категоричен, че ръководствата на учебни заведения с над хиляда ученика не могат да обхванат добре дейността им и да създадат организация в съответствие с европейските стандарти. Петров посочи, че настояват също за реална деполитизация на българското образование - изискване, което те ще поставят на новото правителство след предсрочните парламентарни избори. Синдикатът е загрижен за подготовката на управленските кадри за училищата. Петров заяви, че искат въвеждане на мандатност за директорските длъжности - два мандата по четири години. Според него това ще доведе до по-голяма отговорност на управленските кадри.

В момента има пропаст по отношение на заплащането между учители и директори, като разликата в полза на управленските кадри е голяма, каза Петров. От "Подкрепа" настояват да се постигне увеличение при най-ниските учителски заплати с 11 на сто, а при всички останали кадри в образователната сфера - с 8 на сто. Ръководството на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" днес организира в Плевен приемна по актуални проблеми, на която бяха поканени за участие представители на Регионалния инспекторат и на общината.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1187 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини