Panasonic спира да произвежда телевизори

  • 19 март 2013 06:42

  • 2555
  • 0
Panasonic спира да произвежда телевизори
©

Panasonic започва оттеглянето си от производството на плазмени телевизори, съобщи Reuters. Целта е компанията да свие дейността си в телевизионния сегмент за период от три години, считано от следващата фискална година.

Японската корпорация вече продаде свои активи, включително недвижими имоти, за да укрепи финансовата си позиция. И другите водещите японски фирми от бранша Sony и Sharp изпаднаха в тежко състояние заради кризата. Отделно корпорациите са притиснати от силната конкуренция на пазара на електроника.

Телевизионният бизнес на Panasonic генерира продажби за над 1 трлн. йени в пика си през 2009 и 2010 г., припомня японското бизнес издание №ikkei. Според анализаторите обаче същият сегмент ще докара по-малко от половината от тази сума през 2015 и 2016 г.

Panasonic планира до края на фискалната 2014 г. да прекрати производството на плазмени панели в основния си завод в Амагашкаи в Западна Япония. Междувременно стана ясно, че концернът ще се раздели и с подразделението си за болнична техника, за да вкара свежи пари в касите си.

Последвайте канала на

Novini.bg
2555 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини