Протестиращите в София се разделиха

  • 17 март 2013 11:23

  • 2036
  • 7
Протестиращите в София се разделиха
©

Около 50 души се събраха пред сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) за поредния протест срещу монополите в столицата.

Протестът е под надслов „Народът срещу олигархията”. Присъстващите настояват за отнемане на лицензите на трите ЕРП - та в страната, промени в ДКЕВР, незабавно пускане на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй”. Присъстващите се обявиха и против приватизацията на БДЖ „Товарни превози” и на ВМЗ – Сопот.

Протестиращите срещу монополите в столицата се разцепиха на две групи. Едните от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) потеглиха към Народния театър. Причината за това да се разделят събралите се пред сградата на МИЕТ недоволните граждани е, че те са организирани от две различни движения. Янко Петров, който е един от първите координатори на протестите срещу монополите заяви, че политически партии се опитват да използват недоволството на гражданите като представят свои лидери за организатори на протестиращи. Петров даде пример с движението „България на гражданите”. Петров заяви, че хората, които първи са излезли на улицата, няма да се откажат от своите искания и няма да позволят народът и гражданското недоволство да бъдат използвани за политически пиар.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2036 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Ххаха

2013.03.18 | 20:17

7
ТЪПАЦИ !!!!!!!!!! ВИДЯХ ТЕ ЛИ СЕ БЕ ПОДЛОГИ !!!
sss

2013.03.18 | 20:17

6
Поинтересувайте се къде преди години е работил този Янко Петров един от лидерите на гражданско сдружение "СИЛА" който ни залива с идей срещу монополите.Давам жокер фирма "ИПОН"-"ОБЩИНСКА БАНКА" -Лубомир Павлов (Пъпката)- Хр.Ковачки.Добре ли е а ?И сега той ми бил борец срещу..........:))))))

2013.03.18 | 20:15

1
Стига с тия манипулации! Това къде си работил не те определя като човек. И още - по добре ли е да бъдат оставени подстрекателите на протестите да ги "яхнат"? Аз не съм излизал на протестите, но харесвам Янко Петров. Той единствен поставя въпросите и исканията открито. Вие тук сте още младички и не знаете какво стана '97-ма. Много беше гадно да мръзнеш на студа заради идеалите си и накрая да се появи мазната муцуна на Костов.
VVV

2013.03.18 | 20:16

5
За нищо не ставаме не можем и като хората да протестираме. И там се за форми едно ламтене за власт и слава ,че направо ми се отщя да съм протестиращ

2013.03.18 | 20:16

4
Еми като можете само да плюете, чакайте бойко и сергей да ви оправи.

2013.03.18 | 20:16

3
БЪЛГАРИ ЮНАЦИ! След всичките тия „масови“ протести 2013 г. не Ви ли стана ясно защо цели 500 год. сме били под турско. Нали навремето Левски бе почнал борбата за да нямаме цар, а сега уж почнахме срещу партите. И какво стана: оформиха се нови партийки. Не ни ли стигат партии „столетници“, та си съчинихме и партии „стодневки“? Кого ли ще „обслужват, те - стодневките? Сигурен съм, че няма да „работят“ за моето благо и благото на народа...
найден

2013.03.18 | 20:16

2
от началото на протеста досега, хора от дбг. винаги бяха на пртестите. не се афишираха като дбг, протестираха като другите и няма лошо в това. но още 1вия ден този янко се изказа срещу кунева, изобщо без никакъв повод, днес пак-- защо?! явно е фен на герба , болен или сдс -бсп и изпълнява политическа поръчка ,няма друго обяснение. а това хич не е добре!

Добави коментар

Водещи новини