Факс менте уволнил учителя "Харлем шейк"

  • 15 март 2013 07:24

  • 1140
  • 0
Факс менте уволнил учителя "Харлем шейк"
©

Просветното министерство не е подавало сигнал за уволнение на учителя по английски език от Пловдив Христо Данев, който изтанцува хитовия танц Харлем шейк заедно със свои възпитаници.

Това съобщи пред „Монитор” шефът на дирекция „Организация, контрол и инспектиране” от образователното министерство Лазар Додев. При уволнението директорката Соня Киркова казала на преподавателя, че е получила факс от просветното ведомство да го отстрани.

След скандала, който се разяри в пловдивското школо, ведомството назначи проверка на случая. Тя е установила манипулация и прибързани действия от страна на директорката на хуманитарната гимназия Соня Киркова.

„Този учител трябва да остане на работа, министерството не е подавало сигнал за неговото уволнение. Може би директорката се опитва така да оправдае действията си”, коментира още Лазар Додев. Проверката на министерството установила още, че Киркова сама е взела решението за уволнението на Христо Данев, без свикване на педагогически съвет, както е твърдяла.

Последвайте канала на

Novini.bg
1140 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини