Местан: Предложенията за ВСС да дойдат от управляващата партия

  • 20 юли 2011 10:27

  • 825
  • 0
Местан: Предложенията за ВСС да дойдат от управляващата партия
© Булфото

Политическата отговорност за попълване на състава на ВСС е на управляващото мнозинство и щеше да е по-нормално предложенията да дойдат от управляващата партия.

Това заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на ПГ на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Според Местан, проблемът не се свежда до професионалните качества на предложените магистрати Нестор Несторов и Кирил Гогев.
„Знаем си мястото и затова не сме разгледали номинациите и затова нямаме и строго партийно решение как да гласуват колегите при избора им”, посочи той.

По думите му, заради това, че ВСС е постоянно действащ орган, той трябва да работи в пълен състав. Местан коментира, че всеки народен представител може да изрази волята си, съобразявайки се с професионалните качества на номинираните.
ПГ на ДПС са готови за провеждането на сериозни консултации за отговор на критиките от доклада на ЕК, който предстои да бъде оповестен днес, както и дали да се промени статутът на ВСС относно състава му.

„Докато не узреем до идеята, че е необходимо избирането на членове на ВСС не с обикновено мнозинство, а с 2/3 от него, дотогава ще трябва да се съобразяваме с правила, които сами сме си наложили”, уточни Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Последвайте канала на

825 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини