Делян Пеевски иска пак да става следовател

  • 14 март 2013 06:33

  • 3470
  • 4
Делян Пеевски иска пак да става следовател
©

Депутатът от ДПС Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е поискал Висшият съдебен съвет (ВСС) да го възстанови на работа като следовател в следствения отдел към Софийска градска прокуратура, съобщава в. Сега.

Искането на синът на Ирена Кръстева ще бъде разгледано като извънредна дневна точка на днешното заседание на съвета. Във ВСС има няколко души, които са близки с Пеевски, припомня. Васил Петров (избран от квотата на ДПС) е баща на жената, от която Пеевски има дете. Самият Пеевски е бил колега с председателя на етичната комисия на ВСС - Ясен Тодоров, а пък председателят на ВАС Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски винаги се е ползвал с подкрепа от изданията на майката на Пеевски - Ирена Кръстева. Ако Пеевски бъде възстановен на работа негов началник ще бъде скандалния следовател Петьо Петров, известен в средите като Петьо Еврото, който миналата седмица беше назначен за ръководител на столичното следствие, след като прекрати делото за пране на пари срещу издателите на "Труд" и "24 часа" Любомир Павлов и Огнян Донев.

Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на става следовател през 2005 г. Въпреки че нямаше необходимия стаж, той бе назначен там директно от ВСС "по изключение". Тогава той е на 24 години, а за него се застъпва тогавашния шеф на следствието Ангел Александров, който е близък приятел на лидера на ДПС Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от. Половин година по-късно Пеевски бе освободен от поста, защото става зам.-министър на бедствията и авариите, където отговаряше за държавния резерв. ДАНС разследва няколко сигнала за злоупотреби с резерва и отношението на Пеевски към тях, но без резултат.

След корупционния скандал около тогавашния енергиен Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в и Ангел Александров Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на бе освободен от поста си, но ВСС отказва да го възстанови като следовател с мотив, че не притежава необходимите морални качества за това. Върховният административен съд обаче отмени решението. След края на мандата на тройната коалиция през лятото на 2009 г. Пеевски отново бе възстановен като следовател и напусна поста, когато бе избран за депутат от ДПС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3470 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Елизабет

2014.02.14 | 08:45

1
Е , КАКВО ПРОТЕСТИРАТЕ БЕ , ОРГАНИЗАТОРИ НА ПРОТЕСТИТЕ , КАТО НЕ СТЕ НАЯСНО С НИЩО ??? Съдебната система е гнила и оттам идва силата на монополи , Румен Овчаров и престъпността.
нео

2014.02.14 | 08:46

4
Маи забравяш любимата Тиква на която Пееевски лиже ануса в "медииките" си.Този маймун е "топлата връзка"между ГРОБ и ДПС.
Кано

2014.02.14 | 08:45

3
Вижте му физиономията на този екземпляр и ми кажете дали вярвате, че този човек и правосъдие са две съвместими неща...
2

2014.02.14 | 08:45

2
Следобател ама в АНАДОЛСКАТА ДОЛИНА.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини