ГЕРБ повишили безработицата двойно

  • 13 март 2013 18:05

  • 1869
  • 12
ГЕРБ повишили безработицата двойно
©

Безработицата през 2005г беше 10 % , през 2009г 9 %, а сега през 2013г е вече 20%. Това е причината бедността да стане повод да бъде свалено правителството, заяви Христина Христова, председател на НДСВ и бивш министър на труда и социалната политика пред БТВ.

860 млн. лв. се дадоха по ОП „Развитие на човешките ресурси“, но въпреки това безработицата се е увеличила два пъти. В община Раковски например се 40 д за продавач-консултант и 32 производство на колбаси. Колко са магазините в Раковски, че ги обучават, попита Емилия Масларова. Тези курсове се правят без никакъв смисъл, възнегодува социалистката.

Всеки един министър на труда и социалната политика се явява заложник на министъра на финансите, каза Минчо Коралски, който заемаше поста в кабинета на Жан Виденов. Той посочи и като основна грешка на прехода липсата на посочване на цената на труда.

Последвайте канала на

Novini.bg
1869 12

Коментари 12

Добави коментар

2013.03.15 | 16:05

4
напротив ако не беше герб безработицата щеше да е 40%. Никой не може да оправи държавата след националната катастрофа на пръмова, меди и очилатия педер.
дон пепе

2013.03.16 | 23:22

12
Прегледай се.междувременно провери кръвното.
нео

2013.03.16 | 23:21

11
Имало едно време една "демократична" балканска държава, на чело на страната се истъпанчил един крадлив и леко неадекватен,цар ( министър-председател), и викнал царя "намерете ми хора да ограбим,пардон "оправим" страната за 800 дни.Събрали се мутри и ченгета от ДС, и решили да влязът в политиката за, целта взели една сикаджииска мутра. Наели ПР отдел и започнали да му лъскат имиджа на "Човек от народа".Направили го главен секретар текнали едни хубави пари от метаамфетамини и кокаин,любимата му Цвети Секса ги препирала през една хубава банка със звучното "С" в името.После един човек от ДС с леко турско самосъзнание,в знак на признателност направил нашия мутро-герой Генерал-лейтенант.И по-хубаво станало направили го кмет на София то не били комисионни от поръчки и всичко подплатено с обещания и сладки приказки.Лъснали едни заводи за отпадъци не само София но и страната процъвтявала.Но не. нашият герой вече бил готов за по-големи дела.Събрали се добрите чичковци от ДС, дошли и добрите чичковци от СИК и решили да му направят партия с гръмко име.Чичкото със турско самосъзнание учтиво подметнал една хубава фраза,и хоп нашият юнак се пръкнал в парламента,вече премиер. Добрите чичковци от ДС и СИК направили малка консултация с други чичковци от две приятелски парламентарни групи с трибуквени имена и решили тази партия ще бъде "дясна", и така се пръкнали едни от най-изявените анти-комунисти,оформило се новото "ДС дясно".Държавата разцъфнала партията на нашия герой назначила един физкултурник които имал ексцентрично хоби колекционирал недвижими имоти, но въобще не бил корумпиран.Започнала се една воина с престъпноста то не били охтоподи,нагли,кози,килъри,невестулки,носорози.Престъпността била смазана,дори циганите така се стреснали че се отказали от кражбите и станали монаси.Един известен бард които имал проблем с потенето,дори направил песен химн.Заваляли потоци от европари,всеки ден никнели по три магистрали, девет спортни зали , метрото минало под ламанша.Здравеопазването разцъфнало,стандарта се вдигнал застрашително наложило се МВФ с декрет да ни принуди да свалим заплатите и пенсиите,границата ни била залята от емигранти от Германия,Канада,САЩ,Великобритания и Япония, и всичко това под вещото управление на нашия честен,безкористен и неустрашим герои от Банкя. И всички живели дълго и щастливо яли(Искето Фидосова, повече),пили(Вежди Рашидов, повече) и се веселили(Румен Николов- Пашата, повече).

2013.03.16 | 23:21

10
За жалост такива са приказките за настояшите ни "политици"
Къчо Карамасуров

2013.03.16 | 23:21

9
Аз съм ДИСКРИМИНИРАН И ПО ВЪЗРАСТ БЕЗРАБОТЕН-БЕЗ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ - ОТ м. СЕПТЕМВРИ 2008г. И ЗАТОВА СЕ ОТКАЗАХ ОТ ЯЛОВАТА "РАБОТНА СИЛА"-КОЯТО Е ТАКА ОТ 1993 ГОДИНА !!! ДА, ВЯРНО Е , ТОГАВА ПАК БЯХ БЕЗРАБОТЕН(ПО СЪЩИТЕ КРИТЕРИИ !) ДО 2000г.! ...Сега чета,че НЕКОИ КАТЕГОРИИ БЕДСТВАЩИ Граждани ЩЯЛИ ДА ПОЛУЧАТ "ПОМОЩИ" , НО НЕ ЗАБЕЛЯЗАХ БЕЗРАБОТНИТЕ-КАТО МЕН-ДА СА ВКЛЮЧЕНИ В ТАЗИ "КВОТА"...,НИЕ БЕЗРАБОТНИТЕ ПРОСПЕРИРАЩИ ЛИ СМЕ - КАТО ТЯХ , ЧЕ НИ ДИСКРИМИНИРАТ ОТ МИЗЕРСТВА ЩИТЕ "ПОМОЩИ", А МИЛИОНЕРИТЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ !?!?!?

2013.03.15 | 16:13

8
ЕТО ЛИЦЕТО НА ГЕРБ ! СЕГА ОТНОВО ПЛЮЙТЕ ГЕРБАРАСТИ ПРОДАЖНИЦИ!
Вместо епитафия за ГРОБ

2013.03.15 | 16:12

7
Българи, да ни е честито падането от власт на най-антибългарското правителство от всички управлявали през последните 24 години на преход досега! Заради тщестлавието на една самовлюбена тиква бб, която бе готова да жертва Българите, само и само да го припознаят за “ефективен световен лидер„, всички Българи бяха доведени до истерия от свирепата бедност, невиждана безработица, корупция, партиен клиентелизъм и геноцид за малкия и среден бизнес, поради сливането на мафията с държавата. ГРОБ трябва да бъдат забранени със закон за Предателство и Държавна измяна, а лидерите на ГРОБ трябва да изгният в Центр Соф Затвор до гроб!!!

2013.03.15 | 16:11

6
за нула време с рестартиране гербарастити наслагаха по над 40 минуса!

2013.03.15 | 16:10

5
Отговарам на сите преди мене с поговорка . "Не е луд тоо що яде баницата а тоо що му я дава!" Ако судилищата не се беа преобрънале на опростилища немаше да е така ! Нема такова дзвере като независима съдебна система и политически имунитет ! Ако сакаме живото да се оправи и да почнем да излазим от дипката - маане на имунитето и народен контрол на судилищата ! Другото си е ветар работа ! От мен спокойна нощ!
godzila

2013.03.14 | 10:57

1
ако спите -ставаите, ако сте умрели- пак направете това.

2013.03.15 | 01:49

3
Първото и най важното са магистрали по които да ходим на работа...Като си намерим работа с парите ако можем ще си плащаме горивото за ходенето до работа...

2013.03.14 | 12:37

2
Какво стана с делата с/у Вас, др.Масларова? Смятате ли ,че точно Вие трябва да бъдете морален съдник.Всеки друг би се свил в ъгъла от неудобство, но не и правоверен комунист!!

Добави коментар

Водещи новини