Откриха откраднати автентични народни носии

  • 13 март 2013 16:48

  • 3148
  • 0
Откриха откраднати автентични народни носии
© МВР

Полицаи от Костенец разкриха кражба на народни носии от читалището в с. Горна Василица, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

Преди година и половина неизвестен разбил прозореца на читалището в с. Горна Василица и задигнал автентичните костюми на местния фолклорен самодеен състав. По случая било образувано досъдебно производство. В хода на продължителното разследване по случая били проведени множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия.

В резултат на упоритата работа на криминалистите днес авторът на кражбата беше задържан, а народните носии, 12 пълни костюма и множество отделни елементи - намерени и иззети.

За срок до 24 часа в полицейския арест е задържан 28-годишният Б.М. от същото село, регистриран за кражба. В хода на разследването полицаите изяснили, че мъжът има достъп до вилата на свой приятел, също криминално проявен, който му бил предоставен, за да наглежда имота. Униформените предприели действия в тази насока и така намерили откраднатите носии, натъпкани в три варела и скрити в мазето на вилата.

Служителите на Районно управление „Полиция”-Костенец продължават работата по случая, както и по установяване съпричастността на двамата и към други аналогични престъпления в района.

Последвайте канала на

3148 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини