Мария Капон: Губим 300 млн. лв. от занижени мита

  • 19 юли 2011 12:33

  • 1631
  • 1
Мария Капон: Губим 300 млн. лв. от занижени мита
© Булфото

Капон представи данни от китайски внос на синтетични тъкани и аксесоари за мобилни устройства, според които в България сутиени и детски дрехи се внасят на стойност 6 стотинки, а зарядни устройства за GSM-и - 10 ст.

За какво са ни левчетата, попита Капон. По думите й нещата в митническата администрация явно куцат.

Стана ясно, че преоценките на Агенция „Митници" действително са двойни, но по изчисления на ЕНП реалната стойност на вноса е близо 8 пъти по-голяма. Освен това, фактурите, по които работят митниците са абсолютно некоректни и предоставят единствено нереални и фалшиви данни за вносители.

Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност обърна внимание и на избора на новия шеф на Митница „Столична" Стефан Златков, който в публикуваната информация за конкурса на сайта на агенцията дори не фигурира сред имената, които са допуснати до самия конкурс.

Председателят на ЕНП изрази своето съжаление заради сутрешните взривове пред офисите на РЗС и ДСБ и пожела успех на МВР, за да бъдат разкрити извършителите.

Последвайте канала на

1631 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
георги желев фучеджиев

2014.02.16 | 21:04

1
Докат в тази държава,не се направят промени,за истинска свобода на развиване на какъвто и да е бизнес,и задтлжително събиране на дължимия данък,оправия няма да има.Много БКП баджанащина! Всички хора знаят , за какво ид реч,не Ви ли е срам,спрете се,огледайте се.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини