Калфин: Не съм Троянски кон на Първанов

  • 19 юли 2011 08:30

  • 1946
  • 4
Калфин: Не съм Троянски кон на Първанов
© Булфото

Това заяви в сутрешния блок на БНТ кандидатът за президент на БСП Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

60% подкрепа за мен на Националния съвет не е малко, защото се състезавах с 9 човека. Дава ми увереност и фактът, че над 100 общински организации ме номинираха за кандидат – президент, допълни той.

БСП извървя пътя на огромна промяна от 1990 г. досега. Като евродепутат имах възможност да видя, че социалистическата партия стои много добре в европейското семейство, посочи той.

По медиите видях, че аз съм бил човекът, чрез когото президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в иска да си осигури някакво влияние в БСП, което приемам като спекулация. Не мисля, че има нужда от посредничество между БСП и президента и ако имаше такава, едва ли Първанов щеше да избере за целта човек, който не е член на партията, категоричен бе Калфин.

Ако не се промени значително нещо в България, ние ще продължим да обедняваме, затова трябва да се промени политиката ни и да се съобразяваме с поставените цели на Европейския съюз, заяви той.

Българското население застарява и ако не се промени нещо, след години ще имаме още по-сериозни проблеми в пенсионната и здравната система. Затова ролята на президента е да изведе на преден план проблемите на страната и да търси политическо и обществено съгласие за решаването им, подчерта Калфин.

Не мисля, че правомощията на президента са малко и който мисли, че е така, не трябва да се кандидатира за поста. Президентът има правомощия да поставя цели и да търси национално съгласие за постигането им, уточни той.

Предстоящият доклад на Европейския съюз ще представи и успехите, и неуспехите на страната ни. Очаквам, че в него ще бъде посочени някои постижения на правителството, но и че все още няма съществени успехи в борбата с организираната престъпност. Работата на полицията не се изчерпва с това, да арестува някой, но тя трябва да докаже, че този някой е извършил престъпление, каза още Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1946 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
владо

2014.01.17 | 10:38

4
Че нямат никакъв шанс знаят и на Позитано, дори Кунева е по-добър избор от който и да е комунист! Може би се надяват ,че гей Сергей ще "лиже задника" на Доган/ както го лиза 4 години-спомняте ли си?/ за да спечели турските гласове ,щото само с червените бабички няма и 15% да докара! Какво падение - палача/БСП/ да "излиже гъза" на жертвата/ДПС/ само и само да докара някой глас!Но да помислим трезво мислещите българи какво ни очаква при подобен сценарий - Доган си каза ,че 4 год. той е разпределял парите при премиера Станишев! Какво ли ще се случи ,ако с турските гласове комунист стане президент - ще я има ли въобще държавата?Преди години КОМУНИСТИТЕ се съгласиха да станем 16 република на СССР, може би сега ще клекнат да станем и турски вилает,ако Доган поиска?Този път помисли добре българино - комуниста вече ти докоза ,че и с дявола ще се съюзи само и само да е на власт!ИМА КОМУНИСТ - ИМА ПРОБЛЕМ! НЯМА КОМУНИСТ - НЯМА ПРОБЛЕМ!
надпартиен

2011.10.02 | 13:30

1
Само в Куба и Сев.Корея все още има комунисти на власт,лреставяш ли си какъв срам ще е и ние да се наредим до тях с президент комунист? Седефчов - Първанов не го каниха почти никъде, аааа не -отиде в Узбекистан да бие архари- кой ли въобще ги ебава комунягите за сливи - только в Москве?!А като загуби познайте какво ще му се случи - в последна глуха ,като Виденов - пада му се , като не си троянси кон ще си куца коза

2011.10.27 | 06:37

3
Вярно е, не си кон, ти си коза!
Йуй

2011.10.27 | 06:37

2
Калфи разни нямат и 1% шанс !!! Не бил ПАРТИЕН ЧЛЕН . . . Х@ .Х@ .Х@ .Х@ .

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини