Борисов: Секретарката ми ще е следващият премиер на ГЕРБ (обновена)

  • 01 март 2013 15:45

  • 23974
  • 108
Борисов: Секретарката ми ще е следващият премиер на ГЕРБ (обновена)
©

Ние с първия ден вдигнахме пенсиите, Станишев ги беше вдигнал само на книга, ние започнахме да ги плащаме, но то си остана някак си, че все едно те са го взели като решение, а ние близо по милиард всяка година повече в най-голямата криза сме давали за пенсии. Той казва, че от четири години са замразени доходите, което не е вярно. Това заяви министър-председателят в оставка Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на днешното правителствено заседание, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Но, повтарям – няма смисъл да хабим енергия в тази посока. Трябва верния път сега да го намерим – как да се създадат работни места. Има два големи работодателя – държава и общини и частния сектор. Какво се забелязва в частния сектор? Тези, които остават на работа започват да им вдигат заплатите, средно около 8,5-9% са вдигнати заплатите на тези, които остават на работа. На фирмите им е много по-лесно, ако плащат хиляда лева заплата, да я направят хиляда и двеста, отколкото да назначат още един за хиляда лева. Така тези, които работят във фирмите почват да работят повече, стараят се повече, защото им се вдигат парите, но тези, които не са конкурентноспособни и остават навън им расте броят и те са точно отчаяните хора, защото тези хора не виждат никакво бъдеще.

Единственият изход е преквалификация, обучение, който иска да му се вдига стандартът, за да може да бъде утре нает на работа“, заяви Борисов.

На днешното правителствено заседание Борисов коментира и изказването на лидера на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, че няма да е следващ премиер, независимо от резултатите на изборите. От стенограмата, публикувана на сайта на Министерски съвет, става ясно, че Борисов е заявил: "Затова и подадохме оставка, затова се дръпнахме, затова сме готови, ако предлагат нова форма на управление с граждански сдружения – ще закрием партиите, ще си направим гражданско сдружение, каквото бяхме – то не е и закрито, Фандъкова е председател на гражданското сдружение и тогава всички, които ни подкрепят… Така че мен са ме издигнали гражданите – инициативен комитет ме издигна, без партия, без нищо, за кмет на София и го спечелих. Така че всички, които считат, че могат по-добре да управляват от гражданските сдружения не да казват – ние не искаме да участваме във властта или да управляваме, искаме отстрани да стоим и да си бъдем все такива. За съжаление, отстрани не става. Да си направят веднага партия, да си направят депутати, да си направят кабинет, ние с радост ще ги приветстваме. Но важно е да има отговорни хора, а не това, което ни се предлага от Станишев", казва Борисов.

"Иначе аз веднага мога да отговаря – следващият премиер на ГЕРБ ще бъде моята секретарка и тя просто ще ми се обажда да ме пита какво да се направи. Това отговорно ли е, което предлага Станишев?! Доган така го направи. И да се събират някъде и да взимат решения и просто само да ги свеждат. Все едно премиерът или министри ще бъдат секретарки… Никой не е казал, че ще ни изберат, нито мен, нито него, нито който и да е, така че откъде накъде…?! Но, за да му отговоря, защото това е дезертьорство, че и ние можем да работим по този начин, само че не аз, а секретарката ще бъде. Тя е много по-тиха, много по-разбрана, ще изслушва всички и просто само ще пита. Просто това е несериозно. Нали политическата отговорност във всяка една държава, излъчват лидерите си, те участват в предизборна кампания. И аз в това отношение толкова много се радвам на тези граждани, защото има едни други, които вече горе-долу са ми ясни – даже и днес са посочени – дядо, вуйчо…. Но, както и да е – ние, повтарям, трябва да бъдем винаги честни с хората", казва Борисов.

Последвайте канала на

23974 108

Коментари 108

Добави коментар
Гражданин

2013.03.03 | 01:14

106
Кой заблуждава тоя простак... - хората които чакат на още по-голяма опашка в бюрото по труда след 4 години, хората които имаха малък частен бизнес и умря от неговото управление, пенсионера който си брои стотинките всеки месец и един път е увеличена с 4 лв за 4 години, хората които трябва да направят 120 години и 90 години трудов стаж за да влезе в пенсия за 189 лв на месец..., неплатените пари на хората които направиха пътища из България или обикновения работещ човек който едвам намира пари за ТОК и ГОРИВО. И ДА НЕ СЕ ОПРАВДАВА С ДРУГИ, ЗАЩОТО ТЕ СЪЩО СА УПРАВЛЯВАЛИ ПРИ СЪЩИТЕ ДОГОВОРИ. ВСИЧКИ ЗАСЛУЖИЛИ ЗА ЗАТВОРА
серго педала.

2013.03.03 | 01:14

108
Ей мръсна червена подлога ще ти се $%%^^ в задника нали си подлога ей на затова си само.Червен изрод да #$% и олигофрена.

2013.03.03 | 01:14

107
За тия 23г Ако бях извадил прасето от кочината и го бях поставил в парламента повече работа щеше да свърши отколкото всички вас, взети заедно през тия години...вервайте ми
Калигула

2013.03.03 | 00:29

105
Колега, прочети ми биографията, аз си направих коня сенатор. По ваше време пробвай някоя футболна топка или автобус от градския транспорт да направиш министър. Ами, успех!

2013.03.03 | 00:29

104
че то и сега е така нали Америка и Израел ти казват кво да праиш бе маимуно мръсна.
HAMMAN

2013.03.02 | 23:57

75
Само ще кажа.Фирми създадени утре ,печелят търгове онзи ден за строителство и договори за милиони,а фирми със всички документи ,изрядни от всякъде и работещи от 20години на пазара им изискват един последен документ който трябва да е издаден от вчера.Та питам ,кой ще строи България?И как?Политиката ни завива на дясно със много остър и продължителен завой на ляво.

2013.03.03 | 00:28

103
Най-големият работодател в строителството в момента е ГБС на Симеон Пешев-стар кадър на БСП.Ако ГЕРБ не залагаше на професионализма,а на партийна принадлежност,както правеха от Тройната коалиция,щеше ли ГБС да получава най-добрите държавни и общински поръчки?

2013.03.03 | 00:28

102
като ги слушаш политиците все едно от джоба си ги плащали пенсиите , да ги сажалиш

2013.03.03 | 00:28

101
От всяко дърво свирка не става.
rtrt

2013.03.03 | 00:26

100
Ей,тия Гербери сякаш една майка ги е раждала.Имам чувството ,че имат заложен в мозъците им еднакъв хард диск с едни и същи думи-бля,бля ,бля...колко много бил направил бащицата.И като ги попиташ какво точно е направи...оп и млъкват,не знаят какво да кажат.То бива ,бива простотия и ограниченост,ама...Аз виждам едно-няма частен бизнес,страшна безработица,страшни сметки за ток,заплати с които не да живееш,а да мизерстваш...Но те направили много-да,много за да ни унищожат!!!!!!!!
До пенсионер

2013.03.03 | 00:08

99
Моля, уточнете, тия 140 лв в сегашно измерение ли са? Защото през 99г. Костов направи деноминация с три знака. Тогава моята заплата беше 140 000 лв. Костов махна трите нули.

2013.03.02 | 17:17

33
Аз по времето на Иван Костов още не бях пенсионер. Но щом стана въпрос за Иван Костов сетих се за нещо с "ремонта" на пенсионната система в сила от 2000 г. или тогава беше узаконен КСО ; Наредбата за пенсиите и променен Правилника за категоризация на труда при пенсиониране и възрастта плавно и ежегодно се увеличаваше с 6 месеца-гонейки точковата система...
пенсионер

2013.03.03 | 00:07

97
От цялото изявление на Бойко Борисов - няма нито една дума вярна. Аз съм пенсионер и мога категорично да заявя точно през кои години пенсията ми растеше нагоре ежегодно - от 2005 до 2009 г. включително или общо пенсията ми се увеличи отгоре с 140 лв.
jivko

2013.03.03 | 00:07

98
що лъжеш бе човек?Не е хубаво така

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини