БДД: Служебният кабинет да не назначава нови посланици

  • 01 март 2013 12:50

  • 1150
  • 0
БДД: Служебният кабинет да не назначава нови посланици
©

От Българското дипломатическо дружество предлагат бъдещия служебен кабинет да не предлага, а президентът да не издава укази за назначаване на посланици до встъпването в длъжност на правителство, избрано от парламента след изборите. Това посочват от организацията в писмо до държавния глава, изпратено и до медиите.

Външната политика на служебното правителство да бъде последователна и предсказуема, да се гарантира адекватна защита на българските национални интереси в рамките на ЕС и НАТО и да се продължат усилията за по-нататъшна интеграция в ЕС, искат от дружеството. Те предлагат също служебното правителство да извършва рутинна дейност по защитата на българските национални интереси и правата на българските граждани по света, както и да не поема международни ангажименти и да се въздържа от категорични позиции по чувствителни международни въпроси, които биха обвързали следващия кабинет.

Служебното правителство да направи всичко възможно за успокояване на чуждите инвеститори в страната, да бъдат предприети действия за подобряване на бизнес климата в България, искат още от БДД, предаде БТА.

От организацията изразяват готовност да съдействат в работата на Обществения съвет към бъдещото служебно правителство и изразяват увереност, че с техния опит и експертиза могат да помогнат за развитието на външните отношения на страната.

Последвайте канала на

1150 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини