Кметът на Велико Търново иска ускоряване на работата по водния цикъл

  • 01 март 2013 10:05

  • 1025
  • 0
Кметът на Велико Търново иска ускоряване на работата по водния цикъл
©

Строителите на новите водопроводи и канализация във Велико Търново да преминат на двусменен режим на работа, разпореди кметът Даниел Панов, информира Дарик. Целта е да се ускори реализацията на проекта по подобряване на ВиК-инфраструктурата, който е на стойност 42 милиона лева.

Градоначалникът е изисква рязко ускоряване темпа на работа, чувствително увеличаване броя на работещите и специализираната техника. Освен това дейността трябва да продължава до 22,00 часа. Даниел Панов е наредил на фирмите - изпълнители незабавно да започне и така нареченото „запечатване" на участъците, върху които вече са извършени дейностите по проекта, т.е. те да бъдат попълвани с трошляк. Веднага щом приключи уплътнявнето на вече обработените улични участъци и метеорологичните условия позволяват ще започне цялостното преасфалтиране на улиците, по които са положени новите ВиК-съоръжения. Фирмите са доставили необходимите материали имат готовност за подгряване на асфалтовата смес за започване на работа.

По сметките на Община Велико Търново са налични 1,5 млн. лв, с които преасфалтирането на улиците ще започне веднага щом това стане технологично възможно и метеорологичните условия са подходящи, уточниха от Общината. Проектът за подобряване на ВиК-инфраструктурата е най- големият, реализиран от десетилетия във Велико Търново. След реализирането му загубите по водопреносната мрежа ще бъдат редуцирани от 70 на 20 %. Подадени са документите за финансиране на Втора фаза на проекта в размер на над 40 млн.лв., се очаква одобрение и сключване на договор.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1025 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини