Оперираха мъжа, който се самозапали в Раднево

  • 28 февруари 2013 12:39

  • 1058
  • 0
Оперираха мъжа, който се самозапали в Раднево
©

След направените днес операции остава критично състоянието на 53-годишния мъж, който се самозапали преди два дни в сградата на Община Раднево,  съобщиха от Клиниката по изгаряния на пловдивската Университетска болница „Свети Георги", където е настанен пациентът, предаде Дарик радио.

Преминали са първите хирургични интервенции за облекчаване на кръвоснабдяването на горните крайници и гръдния кош, но и след тях мъжът е останал на апаратна вентилация в реанимацията на клиниката.

Операциите трябваше да се извършат вчера, но бяха отложени заради усложнение в белите дробове на мъжа. Направена му бе бронхоскопия за изследване и изчистване на дихателните пътища от саждите и останалите частици, попаднали там вследствие на самозапалването.

Мъжът бе транспортиран в пловдивската болница вечерта на 26 февруари в критично състояние и с дълбоки изгаряния. Впоследствие се оказа, че има и тежък токсичен шок и съмнения за вдишани топли пушечни газове. Термичните травми се определят като трета степен на сериозност и са засегнали 75% от повърхността на тялото му.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1058 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини