Прокурори по петите на Силвио Берлускони

  • 24 февруари 2013 15:11

  • 1079
  • 1
Прокурори по петите на Силвио Берлускони
©

Прокурори в Италия проучват жалби за евентуални нарушения от страна на експремиера Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 по време на кампанията преди парламентарните избори, които се произвеждат днес и утре в страната, предаде БТА, позовавайки се на ИТАР-ТАСС.

Според италиански медии, една от жалбите е за това, че лидерът на десноцентрискката коалиция Берлускони е разпратил до девет милиона избиратели писмо, в което обещава да им върне сумите, изплатени като данък за недвижими имоти. Политическите опоненти на Берлускони твърдят, че писмото, оформено като съобщение от данъчната администрация, е грубо нарушение, защото заблуждава данъкоплатците.

Друг проблем е изказването на експремиера в събота, в което той окачествява някои италиански магистрати като "по-лоши от мафията". Освен това някои смятат, че Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 е нарушил забраната за политическа агитация в деня за размисъл вчера, когато гръцка телевизия е излъчила интервю с него. В него той е казал, че винаги е бил противник на "тоталната икономика" и затова "европейските господари", които водят такава политика, са поискали оставката му.

Самият Берлускони не признава, че е нарушавал правилата на предизборната кампания. Днес неговата пресслужба обяви, че той не е знаел, че интервюто ще бъде излъчено в деня преди вота.

След изборите ще бъдат подновени заседанията по няколко съдебни дела срещу Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29, сред които за връзките му с непълнолетни проститутки и по обжалването на присъдата му от четири години затвор заради финансови машинации на неговата медийна компания "Медиасет".

Последвайте канала на

1079 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.02.25 | 12:29

1
dreme my na dartia bastyn i my slojete edin pampers da aka i chyrka v nego.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини