65 града вече са потвърдили участие в "Часът на Земята"

  • 24 февруари 2013 12:31

  • 1226
  • 1
65 града вече са потвърдили участие в "Часът на Земята"
©

Шейсет и пет са градовете и общините, които до момента подкрепят тазгодишното издание на кампанията на международната  природозащитна организация WWF - Часът на Земята, съобщиха организаторите на инициативата у нас.

И през тази година в България посланици на кампанията отново ще бъдат актьорът Юлиан Вергов, музикантите Калин Вельов и Михаил Стефанов и финансистът Мартин Заимов.

Идеята на Часът на Земята е да привлече общественото внимание върху проблемите с климатичните промени и свръхупотребата на ресурси и да провокира хората да вземат активна позиция за решаването им. Затова от 2007 г. насам хора от цял свят символично гасят осветлението си в рамките на един час в края на март, обясняват от организацията. Към кампанията се включват световни лидери от сферата на политиката, икономиката и културата.

Часът на Земята ще бъде отбелязан с редица събития: в София на 23 март ще има програма на площада пред Народния театър "Иван
Вазов", в Добрич ще бъде изключено фасадното осветление на Дом-паметник "Йордан Йовков", както и на храмовете "Света Троица" и "Свети Георги", в Разград за Часът на Земята ще бъде организиран спектакъл пред Общинския културен център, в Тръстеник деца от клуб "Екология" към СОУ "Евлоги Георгиев" ще организират шествие и ще подготвят презентации и клипове по случая, които ще представят пред своите връстници. Освен това, младежи от танцовата школа "Неофит Рилски" ще подготвят специален танц "Светлини". В с. Байкал участниците от еко клуб "Дунав" и читалище "Пробуда-1925" ще подготвят светлинен танцов спектакъл, презентация и прожекция на видеофилм "Земята от Космоса", посочват от природозащитната организация

Earth Hour 2013 from WWF on Vimeo.

Последвайте канала на

БТА
1226 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.02.24 | 14:50

1
Пълна тъпотия! Докато в цял свят алчните световни лихвари и техните дъщерни монополисти и олигарси трупат трилиони, занимават простите, ограбвани от тях хора с тотални глупости. Все ни внушават, как няма, как населението е много..Когато спре ограбването и манипулацията по медиите - ще се оправи и климат, и ресурси и здраве..

Добави коментар

Водещи новини