Националният протест ще тръгне в два лъча

  • 23 февруари 2013 21:10

  • 2424
  • 2
Националният протест ще тръгне в два лъча
© Булфото

Представителите на протестиращите в столицата формулираха искания, за чието изпълнение настояват - среща с президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и организиране на национална кръгла маса. Срещата трябва да се проведе при ясно формулирани цели и в нея да не участват представители на политически партии, а само на гражданските комитети.

Сред исканията на Гражданския форум на националните протести са още разсекретяване и анулиране на договорите с монополите, мораториум върху декемврийските сметки за електроенергия, докато тече разследването, разпускане на ДКЕВР без сваляне на наказателната отговорност на управлявалите го до този момент, да се осигури 50% гражданско участие в този тип структури, да се премахне ДДС върху електроенергията, незабавно въвеждане на електронното правителство, отпадане на имунитета на народните представители за действие или бездействие, право на отзоваване на депутатите, предаде БТВ.

Янаки Ганчев, координатор на протестите на Орлов мост в София, съобщи, че предвиденият за неделя протест ще тръгне в два лъча. Единият ще тръгне от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, а другият – от Орлов мост. Двата лъча ще се съберат заедно пред парламента.

Ганчев уточни, че няма да се попречи на церемонията по избор на патриарх.

На въпрос за белия бус, който пуска патриотични песни, координаторът отговори, че този бус винаги е с тях и никога не е създавал проблеми.

Междувременно организатори на протестите от 25 града на страната се събраха по-рано на кръгли маси в София и Сливен с идеята да постигнат консенсус относно исканията си.

От Гражданския форум на националните протести признаха, че по никакъв начин не се разграничават от онези протестиращи, които днес разговарят в Сливен, а напротив - постоянно са поддържали връзка с тях за това в каква посока вървят дебатите. Те обаче категорично се разграничиха от исканията на Андрей СлабаковАндрей Слабаков Андрей Слабаков е роден на 13.08.1960 година в София. През 1984 г. завършва ВИТИЗ, специалност "Кино и и групата граждани, които днес поискаха свикване на Велико Народно събрание.

Последвайте канала на

2424 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.02.24 | 07:50

2
Чета и не вярвам! В БЪЛГАРИЯ има масови протести против монополите. Протестиращите знаят кои са виновниците и свалиха правителството. Всичко е толкова лесно, честно и бързо. Събирам си багажа и се връщам от ......далеко.

2013.02.24 | 06:54

1
ЯНАКИ ГАНЧЕВ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА НИКОГО.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини