Египетската опозиция иска да прати Морси в Космоса

  • 23 февруари 2013 17:43

  • 811
  • 0
Египетската опозиция иска да прати Морси в Космоса
©

Противници на египетския президент Мохамед Морси се опитват го да изпратят там, където никой ислямистки ръководител не е бил досега - в Космоса, съобщи Франс прес.

Движението 6 април, което е в основата на революцията, свалила през 2011 година предишния държавен глава Хосни Мубарак, е записало Морси в конкурс, организиран от марка дезодоранти, чиито победители ще спечелят пътуване в космоса, което ще бъде извършено от компания Спейс експедишън корп (Space Expedition Corp).

Президентът Морси "водеше" днес надпреварата в Египет с близо 22 000 гласа в интернет.

"Ако Господ поиска и с негова закрила, Морси скоро ще бъде пратен до Луната", шегуваха се представителите на Движението 6 април на страницата си във Фейсбук, където можеше да се види и фотомонтаж на президента с космонавтски костюм.

Много позиции зад ислямисткия президент, египетският катерач Омар Самра, първият египтянин и най-младият арабин, изкачил връх Еверест, заяви, че самият той е гласувал за Морси, макар мечтата му да е да пътува в космоса, отбелязвайки в Туитър "деликатния момент, когато се колебаеш дали да изпълниш мечтата си да пътуваш в космоса или да пратиш в орбита президента си".

Морси не е реагирал на тази кампания, отбелязва АФП.

Общо 22 души, избрани с вот в интернет, след който ще преминат тренировка в лагер във Флорида, ще спечелят пътуване в космоса, уточнява Франс прес.

Последвайте канала на

БТА
811 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини