Протестиращи вилняха из центъра на София (обновена + галерия)

  • 20 февруари 2013 18:26

  • 28727
  • 119
Протестиращи вилняха из центъра на София (обновена + галерия)
©

Няколко хиляди протестиращи срещу високите цени на тока отново блокираха движението на Орлов мост. В момента шествието се движи към Народното събрание.

Там се намират десетки привърженици на Бойко Борисов и ГЕРБ. На мястото има стотици полицаи, в района са разположени десетки полицейски автомобили.

Народното събрание е опасано от метални заграждения, а в сградата влизат единствено служители на реда. Солидни подразделения на жандармерията отцепиха групата на привържениците на ГЕРБ и ги призоваха да се оттеглят към градинката на Народното събрание. Те посрещнаха авангарда на протестиращите с викове "Бойко, Бойко". Това беше посрещнато от бурни освирквания от шествието. Част от протестиращите започнаха да замерят с димки феновете на Бойко Борисов. Около 20 метра е разстоянието между двете групи. Жандармерията прави всичко възможно, за да не се предизвикат сблъсъци.

Протестиращите искат цялостна ревизия на властта. Според тях оставката на правителството не е решение. Това е повече от протест и никой няма право да го използва за политически цели, коментират те и скандират: "Време е за промяна и за ревизия!".

Северна Корея е за вас, звучи от групата, подкрепяща Борисов. Те се опитаха да атакуват протестиращите, но бяха спряни от жандармерията. Основната група от протестиращите срещу монополите тръгнаха обратно към Орлов мост и блокираха движението.

Младеж с черна маска се опита да запали европейското знаме на Орлов мост. Останалите протестиращи обаче тръгнаха след него с викове, че това е провокация.

Скандирайки "Българи юнаци", протестиращи се отправиха отново към Народното събрание. От там с викове множеството тръгна по бул. "Цар Освободител" към сградата на ЧЕЗ.

Сред протестиращите има представители на ВМРО, ПП "Атака" и футболни фенове.

Протестиращите са разбили витрина от търговската част на ул. "Георги Раковски". Жандармерията е на място и по високоговорител призовават хората за спокойствие и мирни действия.

Оставката на правителството няма да спре протестите, а ще ги засили, защото вече нямаме вяра в политиците, твърдят демонстрантите.

Шествието премина покрай Министерския съвет със скандиране "Всеки ден ще е така до победата" и достигна отново НС. Има засилено полицейско присъствие.

Последвайте канала на

Novini.bg
28727 119

Свързани новини

Коментари 119

Добави коментар
ГЛАД, ГЛАД, ГЛАД и едри въшки

2013.02.22 | 18:25

119
ГЛАД, ГЛАД, ГЛАД и едри въшки, очаква българите щом шепа анархисти взимат връх и им се чуват и виждат безобразията, защо медиите отразяваха толкова избирателно ситуацията, на 100-200 метра от кадрите хората си пиеха кафето. 1.ЗАЩО протестиращите само искат, искат, искат. КАКВО са дали те за България? КАКВО добро допринесаха досега те, освен да искат и да реват като посрани деца, също да трошат и да чупят. ИСКАМЕ!/казват те/. А какво ще дадат не казват! Водят се от принципа ``даите да дадем``. АНАРХИЯТА е над всичко! За каква правда претендират те? 2.Червените гадове поведоха стадото в условя на безредици, който те/червените гадове/ създадоха. На подчинените им електроразпределителни дружества ЕВН,ЧЕЗ,ЕОН беше наредено да издадат необичайно високи месечни сметки от които част от хората да почнат да протестират. Последваха протести, анархия и безобразия. Какво следва след и повреме на анархията /НАРОДА УЖ УПРАВЛЯВА/: влошава се или изчезва мирната и добра среда на българските и чуждите фирми, изтегляне на капитали /частично или напълно/, фирмите не могат да работят нормално, те искат сигурна среда на капиталовложенията си. Безработицата се увеличава, и ескалира почти до 100%. Е ТОВА ЛИ ИСКАТ БЪЛГАРИТЕ? Шепа червени мародери да водят за носа цяла България. БЪЛГАРИ!!! Не се подавайте на провокацията на ЧЕРВЕНИТЕ ГАДОВЕ!

2013.02.22 | 02:57

118
Ей, другари от ГЕРБ, България е била и ще пребъде и без Борисов! Ако толкова много тъжите за него, излезте и плачете по площадите за него, като в Северна Корея. Прост материал...
ПРОТЕСТИРАЩ ОТ УЛИЦАТА

2013.02.22 | 02:43

117
Трябва да сме наясно всички протестиращи какво точно искаме.За да настъпят реално някакви промени трябва да искаме следните неща. 1.СВИКВАНЕ НА ВЕЛИКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА 2.МАЖОРИТАРНА ИЗБИРАТЕЛНА СИСТЕМА 3.НАМАЛЯВАНЕ НА ДЕПУТАТИТЕ ОТ 240 НА 120 4.ОГРАНИЧЕНИЕ ДО 2 МАНДАТА НА ДЕПУТАТ 5.ПРЯКО ИЗБИРАНЕ ОТ НАРОДА НА СЪДЕБНА ВЛАСТ. Само така политическата система ще се промени всичко друго са празни протести !

2013.02.21 | 21:30

85
Съгалсен! За това протестирам и аз!
gogo

2013.02.21 | 23:57

116
Потиснете емоциите и ползвайте разум. Искайте само икономически реформи и отстъпки. Една оставка на правителството , вакума след нея, време докато се сформира ново правителство и заработи ще е полза само на престъпниците, за да могат да заличат следите от престъпната си дейност и да се укрият с парите ни Правителството, не съм привърженик на ГЕРБ, трябва да остане и работи под контрола на Народа за остановяване вината на монополите, даване под съд на виновните и да конфискува ограбеното в полза на Народа за компенсация и стимул на икономиката,м
lekar

2013.02.21 | 23:37

115
sega 4ervenite shte vi upravliavat,i shte vi kradat...4ervenite pederasti shte vi okradat i SER-GAY shte vi shiba,...as sam za BORISOV

2013.02.21 | 04:16

7
От ГЕРБ никой не краде повече ! Хазната е тотално празна и здравната каса и сребърният фонд така ,че не позна !
D.F.G.

2013.02.21 | 23:36

114
е това е наглост.... агитката купена от герб да атакува протестиращите. Уважаеми господа полицаи, надявам се няма да вземете страна в конфликта и ще се отнасяте и с тях така, както с нас. И молим за повече съпричастност - и вие сте жители на тази страна, нека не се избиваме!
пламен

2013.02.21 | 23:35

113
всичко беше за да се спре разследването на енергийните продажници, които са продали страната ни в полза собствена облага.сега правителството падна-Румен Овчаров и сие, може да си отдъхне. Мамицата ви мръсна!!! Нека сега да ви управлява такива като ЛЮТВИ МЕСТАН-как ви звучи? Българско ли? или нека ви управлява Станишев-доволни ли сте?

2013.02.21 | 23:32

112
КРЕТЕНИТЕ КОИТО ОРГАНИЗИРАХА РАЗМИРИЦИТЕ ВЧЕРА ДНЕС ГИ ВИДЯХМЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА. ДВАМА АБСОЛЮТНО НЕАДЕКВАТНИ ГЛУПАКА ЗАРАДИ КОИТО ВЧЕРА БЕ УНИЩОЖЕТО ОБЩИНСКО ИМУЩЕСТВО, ПОЛИЦЕЙСКИ АВТОМОБИЛИ, 25 ДУШИ АРЕСТУВАНЕ И 14 ПОСТРАДАЛИ ОТ ТЯХ ДВАМА ПОЛИЦАИ. И ТЕЗИ ДВАМАТА ИЗМЕКЯРА СЕДЯТ И ГОВОРЯТ ГЛУПОСТИ, А ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОСЪДЕНИ НА ПО 6 МЕСЕЦА ЗАТВОР ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА БЕЗРЕДИЦИ И ПОДСТРЕКАВАНЕ КЪМ НАСИЛИЕ И ДА ПЛАТЯТ ЩЕТИТЕ.

2013.02.21 | 04:30

13
И двете Патки на ГЕРБ които уж били от протестиращите също ги видяхме само феновете на Винету се вързаха ,че те имат подкрепа да договарят каквото и да е от името на протестиращите !
никога

2013.02.21 | 23:30

111
никога вече боковци, серговци, пишман царе, драгалевси цигани и тем подобни крадливи изроди. ВСИЧКИ СА ЕДНО КОТИЛО И СЕ СМЕЯТ ЗАЕДНО НА ОТРУПАНАТА МАСА ДОКАТО СЕ ИЗРЕЖДАТ ДА НИ ЯХАТ с НАША благословия!

2013.02.21 | 22:23

87
Бойко, сбогом завинаги нагла, нарцистична, комплексирана, лъжлива, самохвална, крадлива, подкрепяща монополите, убила малкия и среден бизнес в тая държава Будо! Видя се, че българите не сме БУДАли и няма пак да повярваме на измислени Божества като теб! Мисли как ще отговаряш на ония свят, защото както и всички досега и ти ще останеш ненаказан в този живот! Само ти пожелавам 2-та милярда евро, които открадна от народа да си ги дадеш за лекарства и не само ти, а всички продажни и подли политически изчадия! България ви мрази и ви пожелава да страдате!
:)

2013.02.21 | 23:30

110
Айде наслаждавай се на БСП и ДСП, като толкова искаш да си тръгне :)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини