В Русе факелно шествие в памет на Левски прерасна в гражданско неподчинение

  • 19 февруари 2013 20:24

  • 2234
  • 9
В Русе факелно шествие в памет на Левски прерасна в гражданско неподчинение
©

В Русе факелно шествие в памет на Левски прерасна в протест и гражданско неподчинение, като бяха блокирани централни улици в града.

В началото във факелното шествие, организирано от ВМРО и Гражданска коалиция срещу монополите, състояща се от гражданско движение "Бъдеще за Русе" и Русенското младежко сдружение се включиха около 1000 души. Сред участниците имаше и симпатизанти на "Атака", сред които и депутатът Любомир Владимиров.

Областният председател на ВМРО Искрен Веселинов призова да бъдат свалени партийните знамена и с огромно платно с лика на Апостола шествието се отправи по централната улица "Александровска", като стигна пред Паметника на Свободата. По пътя хората скандираха "Революция", "Героите не умират", "Дела трябват, а не думи", "Българи, юнаци".

Пред Паметника на Свободата участниците поднесоха венец и почетоха с едноминутно мълчание паметта на Апостола.

След това всички започнаха да скандират "Оставка", "Мафия", "Дянков си замина, Бойко е наред", като част от тях се отправиха към кръговото кръстовище пред областната полицейска дирекция и блокираха движението на автомобили. Оттам шествието се отправи по бул. "Скобелев", ул. "Борисова", за да мине отново по ул. "Александровска" и до сградата на общинската и областна администрация.

Там протестът продължи отново със скандирания за оставка, след което хората се разотидоха.

През цялото време русенската полиция осигуряваше коридор за протестиращите, като регулираше движението на превозни средства по улиците.

Последвайте канала на

2234 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Бай Иван

2013.02.20 | 01:59

1
Аз питам...Къде са циганите и турците на тия протести в в цялата страна?...Защо ги няма?...Някой да отговори???
jjgmhv

2013.02.20 | 15:43

9
tam sa ,s nas sa i te sa hora kato nas,vajnoto e da izgonim tiq murshi ot vlasta
ТТТ

2013.02.20 | 08:48

5
Защото не са им предложили пари
ИЗМАМНИЦИ

2013.02.20 | 15:43

8
14-те Български фирми които продават ток навън са плащали на ББ за миналите избори. Тези фирми изнасят евтин ток от мекерето на Борисов, който направи шев на Козлодуй (големия Николов) с голяма разлика която кешират в касата на ГЕРБ. А скъпия ток от ТЕЦ-овете продават на нас...

2013.02.20 | 15:42

7
Боят настава, тупкат сърца ни - ето ги близо наште душмани. Дързост дружина вярна, сговорна - ний не сме веке рая покорна. Дързост дружина вярна, сговорна - ний не сме веке рая покорна. Бийте, братя, Бог е с нас, вража порода - бой за чест и свобода, за мила рода. О, майко моя, родино мила, земя си красна, райска градина. О, майко моя, родино мила, земя си красна, райска градина. Нека с тоз удар врага да смажем, нека му гордо, братя, докажем, че сме строшили мръсни окови, че сме свободни, а не робове. Че сме строшили мръсни окови, че сме свободни, а не робове. Бийте, братя, Бог е с нас, вража порода - бой за чест и свобода, за мила рода. О, майко моя, родино мила, земя си красна, райска градина. О, майко моя, родино мила, земя си красна, райска градина.
Най - сетне

2013.02.20 | 08:49

6
Цветанов подава оставка най-сетне !!! Заради побоите Проблема е че е ПУ--ка не е като Дянков...

2013.02.20 | 07:36

4
манамунаптуптупбидуби

2013.02.20 | 07:25

3
о у е и ееееееееее ее маааании в голлем потрес сме от ситуацията и си изедохме кожичките по ноктите от стлес и сега се чудим къде е истинският Стоянчо не тоя от Стара планина кви побои оу 1 ще ви кажа -Човек когато посяга на жена значи няма как да и надделее по-друг начин не е на нивото и не може да отвърне интелигентно с достойнство Такъв човек е изтъкан от комплекси и безсилие в дадената ситуация сблъсък на характери по-скоро и секва огин !Бой бой и малко сръбска музика !Абсолютно съм убеден че и в друга връзка човекът в ситуация на сблъсък ще реагира с побой!
gose

2013.02.20 | 01:59

2
ташак поръчка РУСЕ

Добави коментар

Водещи новини