Бойко Борисов: За мен е изгодно да подам оставка веднага, но няма да го направя!

  • 19 февруари 2013 12:28

  • 48590
  • 284
Бойко Борисов: За мен е изгодно да подам оставка веднага, но няма да го направя!
©

Получих едно отворено писмо с искания по темата енергетика. Искам изрично да подчертая, че цента на тока се  определя от ДКЕВР като независим регулатор. Ние можем само да препоръчаме. От 1 март, ако се съгласят от ДКЕВР, можем да намалим цената на тока с 8%. Това каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на пресконференция.

Няма да национализирам  ЕРП-та  в България. Категорично съм против, каза още той. И трите ЕРП-та ще бъдат глобени, а в рамките на днешния ден лицензът на ЧЕЗ ще бъде отнет, отсече Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

За мен и ГЕРБ е по-изгодно да подам оставка веднага. Въпреки това няма да го направя, за да зарадвам Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и Ахмед Доган. Ще се боря докрай, заяви премиерът.

Това, което чух от прокуратурата, че са съобщили и от Комисията за борба с корупцията знам, че ще има мерки срещу електроразпределителните дружества. Глобени са 3 ЕРП-та с по 1 милион още като дойдохме и ако се наложи, пак ще го направим. В рамките на деня ще бъде отнет лиценза на ЧЕЗ. Другото важно е парламентът и всички политически сили, ако искат, да изберат с 2/3 целия състав и председателя на ДКЕВР. Ако другите партии са толкова демократични, да ни излъчат хората, които искат да влязат в ДКЕВР, заяви премиерът.

Според него има електромери, които се манипулират. „Инкасаторите пипат едни електромери за сметка на други. Това че са закупили трифазни електромери на цената на 4-5, които ни вършат работа, ДКЕРВ умишлено са направили и това, за да отиде после на сметката на потребителите. Също така скъпата зелена енергия, цената беше 800 лева за киловат час за енергия от вятър и слънце, скъпите централи Марица 1 и 3, аз много пъти казвах до какво ще доведе. Вината, която имаме, е с назначаването на Семерджиев. Трайков ми го предложи, след като дойдоха сигналите от ЧЕЗ, съм го уволнил. Негова вина ще бъде доказана в съда“, уточни още Борисов.

„Говорил съм с г-н Златев от Комисията за защита на потребителите и всички могат да заведат колективни искове. И всички, които имат 20% от фактурите, да заведат жалби – ще им бъдат проверени сметките и електромерите за сметка на ЕРП-тата. Съветвам ги да го направят. Едно от елдружествата даде пример миналата година - уволни всички инкасатори. Ние можем да поработим и в тази посока“, смята още министър - председателят.

Даниела Пеловска, която е написала отвореното писмо до премиера,  заяви, че тези митинги имаха за цел създаване на свободно гражданско общество и нека никой да не си преписва каквито и да е заслуги и да си мисли, че има право да се възползва от волята на България и да оглави протестите. "Ако това правителство подаде оставка, утре не само няма да има парламент, а той ще бъде сринат.

Питам какво се случва с Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в – установени са огромни злоупотреби в енергетиката, какво се случва с Лидия Шулева, те трябва да отговарят за криминални деяния спрямо държавата си. Крайно време е да се разбере, че България е европейска държава, а не живеят аборигени. Има още неща, които трябва да се свършат, но това е работа на прокуратурата, на съда и на следствието, но се надявам, че политическият чадър с многото пари вече е затворен", каза още тя.

Дияна Канева, протестиращ, каза, че не е знаела за какво са поканени от министър Добрев, но са присъствали на вземането на решенията. Искам да призова всички, които протестират, да не се поддават на вандалщини, че утре от нашия джоб ще се плащат щетите.
Борисов добави, че ако ЕРП-та се национализират, трябва да се платят всичките инвестиции, които са направили. Трябва да се извадят няколко милиарда.

На въпрос каква е истината за оставката на Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, премиерът отговори, че при него няма сигнал, че е участвал в корупционни схеми. Той направи много за финансовата дисциплина и за нас, нямаше никаква подкрепа нито в партията, нито от хората. Единствено аз го подкрепях. Ние трябваше още от първия ден на управлението ни да плащаме високите пенсии на Станишев. Освен финансов министър, Дянков е и вицепремиер – ако половината от работа е да запазим финансовата дисциплина, другата е създаването на икономически растеж, а в това отношение той се справяше зле. Не беше комуникативен и с министрите, за да се срещнат с него – трябваше да дойдат при мен. Второ, електронното правителство се направи много малко, а той беше отговорен пред мен, трето – защо трябваше да ми причини това с зърнопроизводителите", уточни Борисов.

Борисов заяви, че полицаите също са хора и имат семейства и сметки за ток. На въпрос какво се очаква от Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, той заяви, че се очаква да запази финансовата дисциплина, а от двамата – Дончев и Павлова – да се задвижи икономиката.

Винаги съм бил много диалогичен, а г-н Сидеров ни подкрепяше три години и тогава имаше ЕРП-та. Притеснен съм от ниските доходи, а не от политическите партии. Надявам се да не ни спрат еврофондовете, защото ако така върви държавата и това ще стане, каза още Борисов.

Попитан за какво си е говорил с президента Путин сутринта, той заяви, че регулярно двамата си говорят. Той ми благодари за това, че по "Южен поток" в срок се движат нещата.

„Вече има приет бюджет. В следващите месеци финансовият министър трябва да пази финансовата политика и да даде въздух на икономиката. Дончев е финансов министър, защото доказа, че може да създава финансови екипи и е много добре познат в Брюксел. За три години съм осигурил финансова стабилност, построил съм повече, отколкото предишните за 20, ако вземете София като модел, може да видите, че има вече пътни дъги, детски градини, училища. Аз си тръгвам с вдигната глава. Ако не изкараме мандата, АМ “Тракия“ няма да тръгне май месец, тя няма да бъде завършена.

На въпрос ако протестите на хората продължат, дали ще предизвика предсрочни избори, Борисов заяви, че остават 4-5 месеца и няма да се върже на играта на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - – да остане в експертно правителство с коалиции. Майсторски ни подведоха да обираме пасивите им вече 4 години - и Синята Коалиция, и Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,, и Сидеров излязоха и казаха, че подкрепят самостоятелното правителство на ГЕРБ.

Може и не Цветан Цветанов да е началник на предизборния щаб на предстоящите избори. Това ще го мислим. Това каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на въпрос дали това, че Цветан Цветанов ще е началник на предизборния щаб означава, че той ще подаде оставка от заемания пост.

Винаги съм казвал, че ако има растеж в икономиката – ще има промяна в доходите, няма да фалирам държавата, допълни той.

Последвайте канала на

48590 284

Свързани новини

Коментари 284

Добави коментар
iordan vasilev

2013.02.25 | 22:30

284
boiko da ostane za6toto vsi4ki gi hvana strah ot nego deputatite da se namaliat dori da se mahnat samo zaplatadjii ima edna pti4ka prolet ne pravi boikoe takav ednata pri4ka da zapo4nat da stroiat zavodite koito ograbiha i da im se tarsi smetka kur6um ili zatvor za deputatite ivamn kosto ahmed dogan sega 6te stroi parks kolektori v dobri4 maika mu mangalska da zaminava v turcia da go nanijat na kol dolu deputatite samo boiko niamamwe darjava i niamam da imame

2013.02.20 | 23:09

283
ggggg
smut

2013.02.20 | 23:07

282
Хора сега трябва да се обединим и да подкрпим ГЕРБ, на правокацията да отговорим с правокация. Да покажем един път за винаги, че няма място за турци, Станишевци,крадци, изнудвачи и т.н. Иначе отиваме отново под робство и този път ще ни закопаят.
една българка

2013.02.20 | 23:06

280
Хей.научи се първо на правопис после коментирай който и каквото и да било.Народа за първи път от толкова години е обединен,ама от тоталната мизерия в която го набутаха огромните интереси.И...избий си от главата този за който проповядваш.Грешката ще бъде поправена!
Народе "овчи"...

2013.02.20 | 23:07

281
Като сте казали "а", кажете "б", а не се вайкайте. До вчера плакахте и проклинахте ББ, а днес пищите "какво ще правим без него", "олеле Станишев и Доган". Независимо, че мнозина "знаещи" считат това за глупаво АЗ (българин!) съм твърдо за "експертно правителство". Избрано обаче не само от президента, но и от гражданските организации. До изборите има и малко и много време: или ще се докажат като българи и експерти или ще се провалят. Всичко ще стане ясно на изборите. Ако покажат, че могат хората сами ще гласуват за тях. А като начало могат да почнат с икономическата и финансова стабилност на държавата, както и да помислят за смяна на конституцията и системата на избори. Когато гласуваш за личности е друго - те трябва всеки ден да се доказват !!
Bibi

2013.02.20 | 23:05

279
Всички до тук, които ни ограбваха Държавата, ако ни върнат дори наполовина от парите, няма да има и един беден човек по улиците и Народът ще бъде доволен, защото няма да мизерства - това е МИРАЖ, затова от сега нататък нека спрем обирджиите и бирниците, дерзай НАРОДЕ!

2013.02.20 | 23:04

278
Бойко,Бойко ако беше решил проблема още първия път когато видя че го има с ЕРП-тата сега нямаше да излязат хората по улицата.Сърди се на съветниците ти които само те вкарват от една каша в друга както и с тази ПЕЛОВСКА за която ако беше си направил труда да звъннеш на кметицата в Добрич щеше да разбереш че е грешка да излизаш с нея по телевизията.За да имаше успех с решаването на проблема с ЕРП-тата трябваше да ги увеличите от 3 на 30 и да дадете шанс на народа сам да избира кой от тях да му доставя електроенергия.В Германия прехвърлянето от един доставчик на друг става за не повече от 30 минути.Какво пречи това да се случи и тук освен ако някой от фирмите не работят за вас или трупате комисиони.Колкото и да казват хората че Сидеров е луд можеше да се замислиш за някой от неговите предложения като например добива на злато да мине в държавни ръце и да се разреши да се доставят горива и от други фирми освен Хефтохим за да няма монопол.Ако беше се насочил към решаването на тези проблеми а не само за магистралите резултата сега щеше да е друг.За да не се случат тези неща значи или не ставате за властта или сте корумпирани и не искате да загубите печалбите си.Не можеш четири години да се оправдаваш само с наследството от тройната коалиция и да чакаш някой да ти повярва че си се постарал да направиш живота на народа по добър.За всичко което ти се случва си си виновен само ти и никой друг.Ако беше решил тези проблеми за които писах по горе нищо не можеше да те свали от власт.Нито БУДА нито други скалъпени компромати.Това е истината.Или си вземи поука и продължи на пред или излез от политиката и нека други да решават как да свършат това което ти не успя.
emigrant

2013.02.20 | 22:13

277
Borisov bqga ot otgovornost. Predprie nay lesniq pıt. Vidq kakvo stava s liderite po sveta. Qvno za da ne popadne v takovo polojenie reshi da si podade ostavkata.
niki

2013.02.20 | 22:12

276
LIN4 ZA DIKTATORA BORISOV,NIKAKVA MILOST
aaaaaaaaa

2013.02.20 | 22:11

275
Някои хора постоянно се опитват да ни внушават,че като не удобряваме политиката на герб сме за бсп и компания,моля моля няма такова нещо.Просто хората трябва да разберат,че те трябва да бадат коректив и будни когато се вземат важни решения за страната.

2013.02.20 | 08:15

130
Съвсем съгласен съм с теб и мога да предложа още нещо:Който и да дойде на власт видя се че само народа е най силния съдник който може да свали всяко едно правителство така че хора не се отказвайте. От тук на сетне който и да е на власт трябва да се борим. Само така ще подобрим живота в държавата си.Няма значение и БСП да са на власт като не вършат това което са обещали излизаме на улиците и ги сваляме от власт.Така ще бъде докато не се намери правителство което да мисли за тази държава и хората в нея."ДЕЛА ТРЯБВАТ А НЕ ДУМИ"- Васил Левски
до Любо Ангелов

2013.02.20 | 18:11

231
Знаеш ли колко вониш на малоумие преминаващо в шизофрения!! АТАКА никога няма да управлява,не го ли разбра,Сидеров е отроче на ДС и не малко пари са му давали от ДПС да плаши фесовете с митинги и изказвания по телевизията! КАКВА НАЦИНАЛИЗАЦИЯ РЕВЕТЕ ВИЕ ОТ АТАКА бе глупаци,нали ако стане цяла Европа ще ни обърне гръб ,това е сигнал,че в БЪЛГАРИЯ Е ОПАСНО ДА СЕ влагат пари от чужди инвеститори! Проблема е ,че някои партии са вземали тлъсти комисионни за неизгодни към нас договори - това са НДСВ,СДС ,БСП и ДПС! Това е истината и сега ББ ще обере цялата помия създадена от тези читаци... Глупак,Волен за 3-4 месеца с тези негови обещания ще фалира държавата !
666

2013.02.20 | 22:05

274
Не си прави труда да им обясняваш,колко са зле.Цялата "Атака" е пълна с шизофреници и кретени.Само виж лидера им и ще ти стане ясно.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини