Цветанов: България има интерес от сътрудничеството с Турция

  • 16 февруари 2013 12:59

  • 1549
  • 8
Цветанов: България има интерес от сътрудничеството с Турция
©

Месут Йелмаз има специално отношение към българските изселници и е имал преки контакти с тях в Бурса и Измир. Това заяви в харманлийското село Коларово заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Цветанов участва в ритуал по зарязване на лозите, придружен от бившия премиер на Турция Месут Йелмаз и представители на дипломатическия корпус у нас. Церемонията е традиционна и се организира от Хасковската търговско-промишлена палата. Работното посещение и срещата с бизнеса показа, че България е променена и има политика на толерантност към всички хора, без оглед на техния етнически произход.

„Знаем, че икономически Турция е по-добре от България и имаме взаимен интерес ние да изнасяме стоки, и да подобряваме икономическите си отношения. По отношение на българските изселници в Туриця, ГЕРБ е първата партия, която ги покани на среща в Народното събрание, по инициатива на народния представител Цвета Караянчева”, припомни Цветанов.
На въпрос не се ли притеснява, че ГЕРБ се опитва да вземе от електората на ДПС, Цветанов каза, че не трябва да говорим, че някой отлъчва електората.

„Хората са интелигентни и практични, и преценяват на кого ще дадат гласа си”, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.
Той благодари на Йелмаз, че е отделил от времето си, за да присъства на този традиционен ритуал за берекет е благоденствие.

“Неговото присъствие означава много за отношението към България”, подчерта вицепремиерът.

Месут Йелмаз заяви, че приветства всяка инициатива на български партии, които биха могли да промотират в Турция нашите добри междусъседски отношения, и в тази връзка се радва на добрите си отношения с ГЕРБ. Като резултат от срещата си с вицепремиера, той очаква по добри отношения между двете държави.

На въпрос дали ще се кандидатира за президент, Йелмаз отговори, че вече е приключил с политическата си кариера и няма намерение да участва в изборите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1549 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Центурион

2013.02.19 | 16:03

8
Цветанов: България има интерес от сътрудничеството с Турция => Колкото пържолата има интерес за сътрудничество със гладен лъв ! Тия съвсем се самозабравиха май май !
ГЕРБ = ТУРСКИ ИБРИКЧИИ!

2013.02.19 | 16:03

7
Борисов и Цветанов са доказани турски мекерета!
прочел

2013.02.19 | 16:03

6
ЦЕЦО-КУМЕЦО, нямате никакъв шанс да управлявате ведно с доносник БУДА след изборите!

2013.02.19 | 16:03

5
EDINSTVENOTO KOETO MOGAT DA NAPRAVIAT TURCITE E DA TE POTUR4IAT CVUK CVUK....

2013.02.19 | 16:03

4
„Хората са интелигентни и практични, и преценяват на кого ще дадат гласа си”...фактът, че избраха ГЕРБ /ако изобщо са го "избирали"?!/ е АБСОЛЮТНОТО опровержение на това твърдение!!!
ШИБАН ГЕРБЕРАСТ

2013.02.19 | 16:03

3
ЕТО ОЩЕ ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО,ЧЕ МЕЖДУ ГРОБ И ДПС НЯМА НИКАКВА РАЗЛИКА...ГЕРБ СА ДОКАЗАНИ ТУРСКИ МЕКЕРЕТА
Глас народен,Глас Божи

2013.02.19 | 16:02

2
То на ГЕРБ т'ва ви беше.На тия избори си заминавате.
HOSE

2013.02.17 | 08:56

1
ZATOVA TOLKO TAMANETA I METAÑE IM PRAVQT .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини