Митрополит Гавриил: Ще приема патриаршеството, ако е по повелята на Господ

  • 08 февруари 2013 12:57

  • 1268
  • 4
Митрополит Гавриил: Ще приема патриаршеството, ако е по повелята на Господ
© Булфото

Ловчанският митрополит Гавриил би приел патриаршеството, ако то се случи по повелята на Господ. Пред журналисти дядо Гавриил беше категоричен, че новият патриарх ще бъде млад и след като бъде избран с повелята на Бога, ще има сили да се справи с тежката задача.

"Пътят към духовното няма край, надявам се на божията милост към мен и не бих казал, че с нещо съм угодил на Господ. Надявам се да имам време да вървя напред и в духовното, и в служенията на хората", сподели митрополит Гавриил, отговаряйки на въпрос дали е готов за обръщението Ваше светейшество. Според него имаме нужда от много мероприятия в църквата, в общуването на църквата с хората.

"Господ е казал, че трябва да сме солта на земята, хората имат нужда от сол, без сол не може. Трябва да се стараем да бъдем тази сол и да вървим по тоя път. Тогава ние ще бъдем приети от хората и ще бъдем полезни на хората". С тези думи митрополитът обясни как хората ще върнат доверието си в църквата

Ловчанският митрополит беше удостоен със званието почетен член на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. Самият Гавриил, чието светско име е Цветан Методиев Динев, е завършил пътно строителство във ВИАС, припомня Дарик.

Изборът на нов патриарх ще бъде на 24 февруари.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1268 4

Коментари 4

Добави коментар
assense

2013.02.18 | 19:25

4
Митрополит Неофит е изключително интелигентен, душевно въздигнат, духовно ерудиран и изключително отговорен към миряните, за страната и за благото на епаршията и БПЦ като Главен секретар. Личи си отдалече, че е със свято излъчване на лицето и стегнат в осанката си, високо целомъдрен в изказа на думите си и строго отмерен в действията и маниерите си. Това е духовното лице, което Бог е предопределил и чрез дългата ръка на Провидението си и с Върховната сила на Светия Дух, ще наложи своя отпечатък върху избора сред делегатите да бъде издигната кандидатурата и да бъде избран митрополит Неофит за най-достойния от всички избранници за Нов Патриарх на БПЦ. Нека да бъде Богословена Божията воля и промисъл от вечния екот на Ехото вибриращо в дълбините на пространството, Амин! В подкрепа на всичко това мога да каже че, през есента на 2010год. в Светата църква Св.Александър Невски, по време изложението на Иконата на Света Богородица с младенеца - Троеручица, като по същото това време се провеждаше и Висшия църковен събор на БПЦ, но отложен по причини за да продължи през 2011год., самият митрополит Неофин, в късния час на поклонението излезна от една врата и се присъедини към малкото хора, които бяха останали вътре в голямата зала за Богослужения за да Богослови присъстващите. Тогава получих предзнаменованието, което ми подсказа, че това е новият избранник за Патриарх на БПЦ. Впоследствие, на следващия ден от поклонението, пред иконата на Св.Богородица в разговор между мен и водещия Църковните и религиозни предавания по БНТ - Горан Благоев, подсказах името на Митрополит Неофит, че именно той ще бъде избранника за следващ Патриарх на БПЦ и наследник на Вечната памет на НВ Патриарх Максим. А по отношение кандидатурата на митрополит Гаврил навсякъде се цетира, че не е бил вербуван за агент на ДС, но това не означава, че не е бил агент и под влияние от чужбина, за което никой не може да знае. По отношение на другия кандидат - митрополит Галантион, трябва да е известно, че ве може един разколник, дори и покаял се, да стане нов Патриарх на БПЦ. Това тотално ще доразсипе структурите на БПЦ и ще доведе до безверие на мираните.
e

2013.02.09 | 13:02

1
Българи не приемайте "Белега на звяра" ,кйто е от православието и католицизма,нито да се кланяте и на другите религии-"Вавилон/Блудницата/",било то на ходжата,юдеизма,нито на никаква "полуистина",защото Господ Бог Исус не е казал такива неща,които ви предлагат "духовните водачи",наречени още в Новия завет "лъжепророци"

2013.02.10 | 14:33

3
Новото A8 с номер 0666 . хахахаха
77

2013.02.10 | 14:32

2
Коя е трудната задача,да си вземе новото А8 ли ? ама не това ще да е лесната задача,може би да стане милионер от свещички ? или от кръщения ?

Добави коментар

Водещи новини