БСП пуска лидерите си за депутати и министри

  • 05 февруари 2013 06:33

  • 1640
  • 0
БСП пуска лидерите си за депутати и министри
©

БСП може да разреши на местните си партийни лидери да стават депутати и министри. Падането на тази забрана в устава ще е един от горещите дебати на соцпленума в неделя и на конгреса на 16 февруари. Структури от цялата страна са пратили на "Позитано" 20 такова искане, за да се отвори път на новите местни соцводачи към парламента, пише "Стандарт".

Забраната за съвместяване на партиен и държавен пост като депутат, министър, зам.-министър, кмет, евродепутат, губернатор бе въведена в БСП през 2008 г., когато червените още бяха на власт в тройната коалиция. Затова ограничението влезе в сила едва миналата година. Заради него с партийното кресло трябваше да се разделят главно депутати, приближени до експрезидента Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в. Например поста в Плевен сдаде Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, Кирил Добрев - в София-област, Корнелия Нинова в Благоевград. Както и бившите министри Петър Мутафчиев, който бе шеф в Пловдив, Асен Гагаузов от Сливен, Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в от София, Михаил Миков от Видин.

Сега обаче на техни места и в други райони има нови лица, които са началници от няма и година. Но с политически амбиции за парламента, а и за правителството, ако БСП победи ГЕРБ на изборите. Ако забраната остане например, депутат няма да може да стане, без да сдаде партийния пост, едно от емблематичните лица на БСП - бизнесменът Георги Гергов. Който в момента е шеф и на градската, и на областната структура на партията в Пловдив. Другите червени началници, за които се говори, че ще са в следващия парламент, са Емил КостадиновЕмил Костадинов Емил Любчов Костадинов е български футболист, нападател. Роден е на 12 август 1967 г. в София. Висок е (Благоевград), Дора Янкова (Смолян). Както и Анна Янева, която е близка до Овчаров и напусна парламента, за да го смени на поста в БСП-София.

В понеделник червените са се отказали от т.нар. поправка Първанов, за която "Стандарт" съобщи. Тя предвиждаше другари, напуснали БСП, да не могат да заемат високи партийни постове 2 г. след завръщането си в Столетницата. Такъв именно е и случаят на експрезидента, който върна партийното си членство м.г., след като излезе от "Дондуков" 2. Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в отишъл на заседанието на комисията по устава и казал, че подкрепя такъв текст, но да се прецизира. В крайна сметка ограничението било прието, но с уточнението, че не засяга другари, изпратени от партията на пост, изискващ деполитизация. Какъвто е президентският.

Последвайте канала на

1640 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини