Бойко Борисов: Не съм агент "Буда"

  • 04 февруари 2013 10:22

  • 9406
  • 61
Бойко Борисов: Не съм агент "Буда"
©

Това е пълна глупост!", заявява премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред в. "Преса" по повод публикуваната от сайта "Биволъ" информация. Според публикацията Борисов е бил информатор на някогашната Централна служба за борба с организираната престъпност (ЦСБОП) с псевдонима "Буда".

"Винаги сме помагали на МВР. Многократно съм сътрудничил на службите и винаги ще им сътруднича. Вероятно ЦСБОП са правили опити да се свържат с мен, писали са си предложение, за което аз не знам, но веднага са разбрали, че съм отказал, и са ме свалили от отчет", посочва Борисов.

По думите на Борисов този документ излиза сега, за да "изкара нещо, което, дори и да е положително, да излезе лошо".

"Слави Бинев и кръгът "Банкя", са в основата на това", смята премиерът. "Когато сайтът "Биволъ" публикува един документ (предложението), защо не публикува и другия - отказа за сътрудничество. Тогава всичко ще се види", призовава още Борисов.

Публикацията в "Биволъ" днес беше коментирана и от Татяна Буруджиева - новата началничка на кабинета на председателя на БСП Сергей Станишев.

"Неприятно впечатление прави, че не за първи път се повдигат тези въпроси около премиера Борисов", заяви Буруджиева в интервю за БНР.

Според нея "това няма да е последният път, в който си говорим за подобни разкрития и премиерът на България трябва непременно да изчисти по много категоричен начин името си".

"Не е достатъчно изявлението, че няма нищо общо с тези неща",

подчерта Буруджиева. Трябвало да има прокурорска проверка на тази тема, която да приключи веднъж завинаги.

"Надявам се, че по закон прокуратурата може да се сезира, най-вероятно тя ще бъде сезирана. Такива по-сериозни обвинения на български политици особено на такъв пост трябва да бъдат приключвани бързо. Много активно трябва да се заеме властта с опровергаване на тези неща. Създаването на комисия по случая би било забатачване, уточни Татяна Бурджиева, която е популярна от медиите като политолог.

БГНЕС публикува в събота материали, за които твърди, че са "документ и досието за вербуване на Бойко Борисов".

Според публикацията, на 9 декември 1996 г. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е регистриран в оперативния отчет на ЦСБОП, като информатор. Мотивът за вербовката е, че контактува с "оперативно интересни лица". Според водещия офицер кандидатът Борисов има качества и перспективи за регистрация в по-горни категории секретен сътрудник.

На жаргона на службите това означава, че Борисов е дал съгласие да бъде агент-информатор, заведено му е "картонче" и в архивите се пазят негови донесения, подписани от водещия оперативен работник, коментират от БГНЕС.

Няколко месеца преди парламентарните избори сайтът "Биволъ" публикува тези матеиали, за които редакторите, както обикновено, твърдят, че не знаят кой е изпращачът, нито някога ще научат, защото "използваната технология" не го позволявала.

Но подчертават, че документът бил изготвен в началото на "Виденовата зима", както и че още през 1993 г. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е регистрирал фирма заедно с Алексей Петров, наречена "Будоинвест. Както е известно, Борисов твърди, че тази фирма никога не е развивала дейност. Дали прочитът на офицера от ЦСБОП е дал името на делото "Буда" от 1996 г., или пък фирмата е кръстена на друго дело, отпреди нейното създаване, питат редакторите на "Биволъ".

Предложението за регистрация на секретния сътрудник Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е подписано от оперативен работник обозначен като НБ-22. С него се е съгласил (но подпис липсва) колегата му НБ-20. Предложението е утвърдено от началника на сектор "НБ" в ЦСБОП - подполковник Спас Спасов. Това е и единственото име с подпис в документа.

Проверката, която от "Биволъ" твърдят, че са извършили, установила, че подписът на оперативния работник с код НБ-22 принадлежи на Младен Георгиев, който в момента е главен секретар на ДАНС. Той не е осветяван до момента като офицер от Държавна сигурност.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
9406 61

Свързани новини

Коментари 61

Добави коментар

2013.02.10 | 14:30

61
Бойко ,ти аец щеше да строиш и раждаемоста на етноса да намалиш и бандитие да осъдиш и икономикта да развиеш и заплатите да увеличеш,що не мреш да ти ебъ гъзъ продажен-смърт.
Буда ме пази

2013.02.08 | 19:09

60
Искам да съм БУДА БУДА да бъда един волен силен пожарникар, и да си правя 3-тия милиард не от бело и контрабандни цигари,а да продам цялата БГ територия на Амеркианците !!! Или пък да стана физкултурен учител ??? Какво ще кажете умни зомбирани гейберастчета ???
Илиев

2013.02.08 | 19:09

59
Е и това ако му го простим вече ще сме мазохисти. То не бяха записи със мишо бирата, не беше простотия и некадърност от това управление, не бяха изцепките с пържолите и багерите. Направо нямат равни тея наглеци бе. Никога не сме имали по-лошо управление от това. Все чета колко са лоши комунистите начело със Станишев, колко е лош Костов и колко е корумпирана Кунева, ама ако ги съберем всичките на куп не са такива боклуци като тоя некадърен подкупен тиквеник. И все някой друг му е виновен. Очаквах пак да е Станишев, ама тоя път Бинев му е виновен. А иначе ако го питаме него сме цъфнали и завързали откакто той е на власт и от европата могат само да ни гледат и да се учат от нас. А тука сме затегнали коланите толкова, че вече въздух не можем да си поемем и чак се молим някой ден да стигнем нивото на фалиралата Гърция. Ама нали се правят пътища кво пък толкоз мрънкаме. А това, че се затварят болници и хората гладуват не е толкова важно.
Тодор от Хасково

2013.02.06 | 16:09

58
До всички фанатици, които мислят, че плюещите мутрата и ГЕРБ са от БСП - господа ходете си промийте мозъците втори път! Аз съм на 24 и вече съм отвратен от шибаната бюрокрация, беззаконие и простащина! Това че не съм съгласен с управлението на страната, това че няма грам икономически просперитет, че ни управлява ВИДНА МУТРА, която чупи рекорди с изцепките си и насажда мутренски нагласи и блести с простотията си, това означава, че съм от БСП?!?! Живейте вие така, мазохисти! Аз не мога! И кои са ви стойностните коментари, които получавали минуси, щото видиш ли сме от БСП? Питам? Онзи ден станах жертва на поредната милиционерщина, която в бял свят щеше да опандизи полицаите, които щели да ме "блъскат в ребрата, щото съм голям мъж нещо" за дето щяха да ме блъснат на пешеходна пътека!!! ТОВА ЛИ Е БЪЛГАРИЯ И ЗА ТАЗИ БЪЛГАРИЯ ЛИ ДАДОХА ЖИВОТА СИ ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ?! Да живеем в страх и да ни управляват хора, които не спират да се хвалят навън, че тука сме най-добре финансово, а суровата истина да бъде, че 50% от народа живее на прага на бедността! ЗАТОВА ЛИ СЪМ ОТ БСП? НЕ! Нямам никаква политическа пристрастност по простата причина, че всички са един дол дренки! Но да, признавам си - гласувах за мутрата преди 3 години, защото нямаше алтернатива и защото даде огромни обещания 99% от които си останаха така. Но тази грешка е поправима - на есен всички на избори!
нео

2013.02.05 | 23:33

54
Не се ядосвай,платените гробари по форумите си имат мантри които трябва да си повтарят непрекъснато,лидерът им не е кои да е, а самият Буда,висше божество на Тиквите.

2013.02.05 | 17:28

48
БРАВО!
томас

2013.02.05 | 23:33

57
Това е ефекта на бумеранга.Докато клакйорчето Янев им вършеше мръсната работа малоумните Борисов и Цветанов нямаше как да разберат че янето вече им е скроил номера.

2013.02.05 | 23:33

56
Падишахамъз чок яша!!!

2013.02.05 | 14:11

10
Абе майка ви мръсна 25 партии се събирате против Борисов и пак сте за кашмер. Разби ви 20 годишен рахатлък на крадците на прехода и сега пумия след пумия. Когато не беше премиер всичко беше ок ама спря кранчето и дали има драпане. И да е бил агент какво?
Евалата

2013.02.05 | 23:33

55
Да живее Бойко Борисов .
дон пепе

2013.02.05 | 23:33

53
Мутрата не стига че е Тиква а сега и Буда, лаиното си е лаино с каквито и имена да се кичи.А тоя определено СМЪРДИ.
semejstvo Panovski

2013.02.05 | 23:33

52
G-n Borisov gordi sme 4e Vi ima

2013.02.05 | 23:32

51
За разлика от компромата за Борисов, досиетата от ДС на Първанов и Доган са си съвсем истински. Дори те самите не го отричат.
Стига бе

2013.02.05 | 14:07

7
Човекът все пак е цанен за ДОНОСНИК!

Добави коментар

Водещи новини