Заредиха с още 100 000 винетки дистрибуторската мрежа в страната

  • 01 февруари 2013 19:38

  • 718
  • 0
Заредиха с още 100 000 винетки дистрибуторската мрежа в страната
©

През днешният ден сме заредили дистрибутора с още 100 хиляди годишни винетки за леки автомобили, които да се разпространят в мрежата. Това каза пред журналисти инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Още над 100 хил. бройки ще дадем в понеделник, така че да могат да бъдат заредени всички центрове, където се продават винетки.Извънредно през събота и неделя ще се печатат нови количества годишни винетни стикери за леки автомобили, обясни той.

Вчера изтекоха годишните винетки, които имаха гратисен период от един месец и днес е първият ден, в който реално са валидни новите винетки от 2013 година. Оказа се, че тъй като за четвърта поредна година не са променяни цените, явно повече българи са оценили, че годишните винетки са по-изгодни за тях и затова сме свидетели на едно много високо търсене на годишни винетни стикери. Има повече от 1000 продажби на винетки в отделни пунктове и в един момент се оказва, че дистрибутивната ни мрежа не е била заредена с такова голямо количество, тъй като още средата на вчерашния ден и рано днес, винетните стикери от пунктовете са се изчерпали, каза инж. Лазаров.

По негови думи, това е довело до едно неудобство за водачите, които са решили в днешния ден да си закупят винетка, тъй като пък и днешният ден е преди уикенд.

Той се извини на всички водачи, на които са създали неудобство да обикалят и да търсят годишни винетни стикери за леки автомобили, но обясни, че не са очаквали толкова голям интерес. „Надявам се с днешната партида и с партидата от понеделник да бъде решен този проблем”, каза още инж. Лазаров.

Той обясни, че липса на годишни винетки е имало основни в по-малките населени места, като Свищов, Казанлък, Димитровград, в част от Пловдив. „Това не ни успокоява по никакъв начин, възможно е да е имало липса и на други места. Бумът в търсенето в днешния следобед, когато е пътуването преди уикенда е било много голямо и е имало продажби, около 1000 бройки на ден, което ни изненадва, както приятно, така и неприятно”, посочи инж. Лазаров.

По думите на Лазаров, ще има санкции, защото има клаузи в и след проверките, които са направени, фирмата ще бъде санкционирана, особено там, където изцяло са липсвали винетки в пунктовете на населеното място, както е в Свищов. „Ще направим анализи и ще санкционираме фирмата, съобразно договора”, каза още инж. Лазаров.

Последвайте канала на

718 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини