Криминалисти прибират автомата, гръмнал Баретата (снимки)

  • 30 януари 2013 21:30

  • 4187
  • 3
Криминалисти прибират автомата, гръмнал Баретата (снимки)
©

Стрелецът срещу Златомир Иванов-Баретата е оставил оръжието в апартамента, откъдето е открил огън по мишената си. Моментът на намиране и прибиране на оръжието от разследващите беше уловен от БНТ. Вторият оглед на апартамента продължи повече от четири часа и започна рано сутринта днес.

Установен е и втори апартамент на улица “Позитано”, откъдето е било възможно да се стреля по Баретата, ако той е избрал да влезе в Съдебната палата през страничния вход. В опожарения апартамент в Търговския дом бе намерен автомат 7,62 мм “Калашников 47М” със сгъваем приклад. Оръжието е било с оптичен мерник и заглушител. Стрелецът по Златомир Иванов е оставил автомата под прозореца, през който се е целил в жертвата си. Оръжието е било затрупано от изгорелия покрив на сградата. Назначени са балистична и ДНК експертизи.

С металотърсачи в обгорелите останки криминалистите успели да открият и гилзите, изхвърлени от автомата по време на стрелбата срещу Златомир Иванов и неговия охранител. Експертиза ще доказва идентичността им с куршумите извадени от телата на двамата мъже.

От апартамента са иззети следи от човешко присъствие, но експертиза ще проверява дали те са отскоро или са по-стари. Ясни са собствениците и на двата имота. Разследващите са установили и кой последно е обитавал опожарения апартамент, откъдето вчера сутринта бяха простреляни Златомир Иванов и неговия охранител.

Специалисти по сигурността са категорични, че след вчерашната показна стрелба трябва да се направи нов план за охрана и наблюдение на района около Съдебната палата. Оказва се, че две от съдебните зали гледат точно към апартамента,
от където е стреляно вчера, т.е. по време на заседание някой от присъстващите би могъл да бъде застрелян от точен снайперист.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4187 3

Коментари 3

Добави коментар

2013.01.31 | 18:50

3
Да го пазят като свята реликва, а също и газовият пистолет, предназаначен за "убийството" на доган-сопола.На какви хора посягат само?!?Един ден, когото победи демокрацията, гледайки тези оръжия в музеите, с горест ще си спомняме за тези времена, в които са посягали на елита на нацията.
za

2013.01.30 | 23:41

2
а дали е стреляно с него или с друго оръжие
vesko

2013.01.30 | 23:09

1
prili4a na iga,,, ela i me iziag kum4o val4o ,,.

Добави коментар

Водещи новини