Борисов: Българите са спестили 80 млрд. лв., а ми пращат лук! Искам да ми се извинят!

  • 25 януари 2013 08:05

  • 41638
  • 215
Борисов: Българите са спестили 80 млрд. лв., а ми пращат лук! Искам да ми се извинят!
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г доведе двама министри - Делян Добрев и Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко в студиото на БТВ за продължило цял час интервю. Делян Добрев носи писмата за АЕЦ „Белене“ като пощальон, прибира ги и спи с тях. Нямам доверие на никого в МИЕТ с изключение на министъра, защото кореспонденцията изчезва, разкри Борисов.

Той разказа цялата история за проекта за нова централа в Белене. "Още през 1986 г е решено да се прави АЕЦ “Белене“, впоследствие се правят три първи копки. В един момент се решава, че след закриването на четирите блока на АЕЦ „Козлодуй“ подобна съдба може да сполети и останалите два. Оттук идва и порочността – решават да направят два реактора без конкурс, които обаче не могат да влязат в построените кожуси. Затова ги връщат в Русия срещу жълти стотинки през 2006 г. След това си дават една година срок – Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в е трябвало до 2007 г. да подпишат договор, в който да се опише всичко за АЕЦ „Белене“, разкри Борисов.

Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на обаче проявява характер и не подписва договора, за щастие на всички българи, за което аз го поздравявам, каза Борисов. Поставих условие на Сергей Кириенко пред медиите да признае, че през 2006 г, когато са идвали, обявената тогава цена от 3,8 млрд евро е била лъжа. Изваденият от Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на меморандум няма никаква правна стойност, каза премиерът. Той цитира и пасаж от меморандума, в който пише дословно „Целта на меморандума е единствено да се изрази желание за взаимноизгодно сътрудничество в рамките на проекта. Той не е свързан за юридически обвързващи клаузи и не ражда никаква договорна отговорност“. На практика ние си дадохме 6 м. срок, защото в този проект българите са платили 1,5 млрд лв. и затова го защитавах, каза Борисов.

Според премиера целта на Станишев е да изкара, че всички били маскари.  Той отново цитира решението на МС от 27.10.2008 г., в което се решава да се отпуснат средства за закупуване чрез бюджета на МИЕ на акции за 300 млн. лв. за увеличаване на капитала на НЕК, с цел изграждане на ядрена централа на площадка „Белене“. „Тогава до Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, стои Даниел Вълчев (тогава от вицепремиер от квотата на НДСВ, сега от "България на гражданите" б.р.) като негов вицепремиер. Много присъщо е за жените, когато променят нещо в живота си, после да казват, че им е за първи път, така че критиките от страна на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 по този въпрос не са логични, коментира Борисов.

Имаше опасения, че пети и шести блок на АЕЦ „Козлодуй“ ще бъдат затворени през 2015 г. и 2016 г. Сега удължаването вече е сигурно, каза Борисов. Тогавашния закон за ВЕИ определяше цена от 800 лв. за слънчева енергия, над 740 от вятъра и над 500 лв. от биомаса. Сега цените са по-малки от предполагаемата цена на тока, който би произвел АЕЦ „Белене“. Заради тези зелени енергии вдигнахме с 13% цената на тока, припомни премиерът. Българите са ми по-мили от инвеститорите, отсече Борисов. Всеки, който би вдигнал цената на зелената енергия след нас, трябва да обясни това на хората, добави премиерът.

На въпрос за репликата на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, че мнението на Борисов за проекта АЕЦ „Белене“ е резултат от външен натиск Борисов отговори: „Попитайте Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в и Петко Сертов какви са били условията на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на да посети определена страна. Ако имат мъжество, да излязат и да кажат, на мен те са ми казвали“. Какви условия и за коя страна обаче става въпрос Борисов отказа да съобщи.

В момента изнасяме 1500 мегавата, можем да изнасяме още 500 мегавата, но нямаме клиенти. Какво ще стане ако имаме още 2000, попита Борисов. По отношение на мистериозната среща със Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г съобщи, че лидерът на БСП му се е обадил по телефона да поиска да се видят. Премиерът дори направи паралел със срещата с Лютви Местан през 2011г , когато той объркал къщата на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в с тази на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в резиденция Бояна.

На въпрос каква е била темата на разговора със Станишев обаче Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г отказа да отговори. „Първо е клюкарско, после не е почтено. Хора от най-близкото му обкръжение са искали среща с мен и аз съм ги приемал. Той е идвал да ходатайства за договори – това обаче няма как да го кажа, защото той може да каже, че е клевета“, каза Борисов. Премиерът разкри, че Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, Волен Сидеров и Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността също са идвали при него. Борисов призова да не ожълтява отношенията между две големи партии.

Във връзка с нападението над Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от и опасенията на ДПС, че службите няма да си свършат работата премиерът остро разкритикува тяхната позиция. „Да свалят гащите на Октай Енимехмедов и да го поругават по този начин... сега трябваше да замълчат“, коментира Борисов. „ДПС повярваха на българските служби, когато по странен начин секретарят на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от Ахмед Емин се самоуби. Тогава вярваха на прокуратурата, въпреки тефтерчето на Емин“, припомни Борисов.

„Ако Доган беше убит, щеше да се получи същата ситуация като с убийството на Андрей Луканов – едно тежко петно щеше да бъде лепнато на България. Партийните и масовите мероприятия са опасни и затъпяват бдителността“, обясни гафа на НСО Борисов и потвърди, че вярва в професионализма на работещите в службата. Нямам никакви притеснения за себе си, отсече премиерът.

Царят ме насили да се явя като кандидат за депутат, но никога не съм бил член на НДСВ, каза Борисов по повод критиките от "България на гражданите" за партийното му минало. Когато ГЕРБ имаше най-много гласове, но не можехме да направим правителство Синята коалиция, РЗС и Атака ни подкрепиха с идеята да направим самостоятелен кабинет. Не си отглеждаме патерици, каза Борисов и припомни, че Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, е бил един от най-яростните му противници. БСП ни атакуваха заради общите действия с Атака, а сега са заедно – социалистите отглеждат ли си патерици, риторично попита премиерът.

"Не съжалявам, че разкритикувах жената от „ВМЗ-Сопот“, която ми прати лук. Цялата й ръка беше в златни пръстени, а снимаха само едната й ръка. На въпрос дали това е признак на благосъстояние, той попита "А кое е признак на благосъстояние, че 80 млрд лв са спестени от хората и фирмите в банките? Ако се обичаш да се кичиш със злато, а нямаш пари, как ще се кичиш", попита премиерът. През Кинтекс сме платили 6 млн. лв, а по Коледа още 1 млн. лв., а тя ми праща лук, ядоса се премиерът. Толкова усилия положих, не бяхме ли ние в Мадан и Рудозем, с какво съм заслужил да ми праща кромид лук, продължи с тирадата Борисов.

"100 пъти ще се извиня на госпожата, но и на мен ми дойде повече и аз имам нерви. Ето в такива случаи си изпускам нервите, защо не прати лук на Станишев, когато предприятието беше заробено", попита премиерът. От 14 млн. дългове на ВМЗ, а сега има само 1 млн. очаквам и от госпожата извинение за това, че ми прати лук. 100 пъти ще й се извиня, но да дойде и тя да ми се извини, призова Борисов.

В края на предаването образователният министър разкритикува Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и показа документи, според които за периода 2007-2013 г. България е с 0 лв. договорени за наука и това е единствената държава в ЕС по този показател. България не е договорила пари и за здраве и за енергия, каза Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко. В крайна сметка за Делян Добрев време да се изкаже не остана и той само мълчаливо проследи разговора.

Последвайте канала на

Novini.bg
41638 215

Коментари 215

Добави коментар
Ana

2016.01.30 | 21:02

215
Господин Борисов не сте прав.Кой българи могат да спестяват в това време.Хората с ниските пенсии ли или тези с с ниските заплати.Вие някога лягал ли сте си гладен??????Мойте уважения,но не сте прав.
пази боже сляпо да прогледа

2013.01.27 | 13:22

158
Е ниските пенсии и заплати заради него ли са? Държавата да не е бакалия,че всички разбирате от икономика и как се управлява? Ще ви припомня думите на Чърчил за българите " МАЛКО АЛЧНО ПЛЕМЕ ,СКЛОННО КЪМ ПРЕДАТЕЛСТВО" Е ЗА ТОВА СМЕ НАСРАН НАРОД И МАНГАЛИТЕ ЩЕ НИ ПРЕТОПЯТ! Опозицията 4 г. не НАПРАВИ нищо позитивно,само плюене на България в Евро-парламента . Само търси и измисля компрометирам, премълчава и поощтрява с това как е крала през техният си мандат . КАК В ТРУДЕН МОМЕНТ НЕ НАПРАВИХА НЕЩО ПОЗИТИВНО И ГРАДИВНО , КЪДЕ ВИДЯХТЕ ДА ЗАПОЧНАТ ЗАЕДНО С гЕРБ ДА СЕДНАТ И ДА НАПРАВЯТ НЕЩО- НИКЪДЕ И НИКОГА. САМО ЖАЖДА ЗА ВЛАСТ, и Станишев ми излиза с изказването "Основна цел е да сме ние управляваща партия след следващите избори....." Е 70г. ни управляваха тези боклуци от Б(К)СП колко още ще им давате власт,нали заради техните "преяждания" сме такава мизерна нация!!! ПРОСТ НАРОД СМЕ наистина....

2016.01.30 | 21:01

214
Освен че си кретен си и нагъл Хората едва оцеляват идиот такъв! 80 те млрд не са техни! Пръстините на Даниела са купувани в едни по-добри времена ! По твое време хората разпродават каквото имат за да оцелеят!
mitko

2016.01.30 | 21:00

213
абе отворко,по думите ти излиза че всеки от най-малкото чавенце до последния възрастен човек ,имаме по 11 500 лв спестени!!!???Ако това е много- здраве му кажи!!!Да ама не...я да направим една сметка...28 или 29 банки и финансови институции в България- собствениците им имат около 15 000 000 000 лв лични авоари.Около 130 фирми -големи данъкоплатци ,чиито собственици държат около 20 000 000 000 лв.!!! Общо около 150 човека- политическа сган държат над 15 000 000 000 лв!Разни едри земевладелци,ДДС играчи ,имотни измамници ,висши ченгета,генерални директори ,наркотрафиканти и мнооого други подобни...държат 20 000 000 000 лв.Е колко остават за обикновенния човек като си дадем сметка че има и напълно законно имотни хора които са си заработили своето и държат около 12 000 000 000 лв!!?Нещо с моя калкулатор сметката не мога да я докарам- каквато и математика да ползвам твоите сметки не излизат!!!Каква е тази участ бе народе-какъвто и байряк да се развее...дръжката ни е все отзад!!!Айде със здраве ББ
ДИДИ

2016.01.30 | 20:59

212
ЗНАЕ ЛИ НЯКОЙ НА КОГО СА ВЯТЪРНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ТОК ? КОНКУРЕНЦИЯ ? САМО ЕКСПЕРТНО ПРАВИТЕЛСТВО ДО КОСТИ БЪЛГАРСКО МОЖЕ ДА СПАСИ МИЛАТА НИ РОДИНА. ПРЕДАТЕЛИТЕ НА СЪД ИЛИ ВЪН ОТ СТРАНАТА.

2016.01.30 | 20:58

211
Та така!Вие ядете зеле,аз набивам свинско,а заедно ядем свинско със зеле.то и тая с банковите авоари е подобна манджа,която овчедушният ни народ нагъва 23 години.Избери масово само един,ако лъже още първата година великански шут в г--а,и завинаги вън от политиката.Ще останат 2-3 сериозни партии,който ще мислят,иначе -шута.
българин

2016.01.30 | 20:58

210
Защо Борисов не иска да види откъде идват спестяванията на хората-от чужбина идват уважаеми почти всяко семейство има по един нещастник навън да праща пари!В Гърция за жалост има 70-74 годишни жени да работят-това ли са заслужили?
Гаврош

2016.01.30 | 20:57

209
Бойко -да бъде осъден на доживотен затвор,поради липса на смъртно наказание и всичко да му се конфискува ,за геноцид към българския етнос-изби за мандата си 400 000 българи ,пенсионери,болни ,стотици избити от циганската престъпност ,която той толерира.
!!@

2016.01.30 | 13:43

208
Cкапаняк! Ходи в некой град без софия и виж реалността и бедността в по-малките градове!! Самодоволно Kопеле!
Финансиста

2016.01.30 | 13:43

207
Боко Тиквата и крадливата му партия Гроб, прибират по 120 милиона лева годишно от данъка върху спестяванията на гражданите и със заграбените пари си купуват изборите.

2016.01.29 | 18:55

206
Бойко много си прост и нагъл.Тежко му беше на тоя народ, че те избра,но ще се поправи

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини