Българките преглъщат изневярата, но не прощават липсата на пари

  • 23 януари 2013 06:15

  • 6741
  • 18
Българките преглъщат изневярата, но не прощават липсата на пари
©

Ако нямате пари или ненадейно фалирате може спокойно да се подготвите за развод, пише "България Днес". В ценностната система на брака е настъпила рязка промяна, която най-вероятно се дължи както на кризата, така и на грубото материалистично отношение към живота.

Според данните за най-честите причини за разводите в България, двойките в страната не виждат бъдещето пред себе си, когато става въпрос за липса на пари. Предишната причина №1 изневярата, вече се преглъща по-лесно от преглъщането на изтъняването на портфейлите.

Въпреки това кръшкането остава на второ място, твърди проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика. "Моралът, бездуховността, чалга културата и порното също нанасят поражения на българското семейство. Сега на мода са откритата проституция, безразборните сексуални връзки и изневерите. По социологически данни склонни към изневяра са 75% от мъжете и 63% от жените", казва Иванов. 

Друг повод за раздяла е страхът от обвързване. Това е по-скоро е психично отклонение близко до социофобията и се характеризира с особен невротичен страх от обществото, от другите и от околните. При мъжете социофобите са 16%, а при жените 18%, твърди проф. Иванов.

Последвайте канала на

Novini.bg
6741 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
Атлас

2015.10.07 | 17:33

18
Българката е материалистичен боклук и духовен парцал,точка

2015.10.07 | 17:32

17
Не знам колко наивен трбва да е човек за да мисли ,че след 7 ,8 или 10 г . на половинката му няма да й се прииска да си разнообрази поне за малко секса с друг човек ?!
БГ ПРОСТОТИЯ

2015.10.07 | 17:32

16
определено българското общество има сериозни проблеми с поведението и общуването на определени индивиди .... неприятното в случая е , че се е навъдил доста комплексиран и изтрещял народ , който прави предимно глупости .... неадекватното поведение засяга и двата пола , но при жените взима то взима връх ! Комплексираността на българина се изразява най- видимо в следното : мъжете се правят на богати като си купуват скъпи коли и тн ,а всъщност не са . българката пък разиграва някакви тъпи и селски номера и се прави на курва а всъщност не е .... общото и в двата случая е че и двата пола се правят на велики , което отново идва от проблеми с главата на българския народ , който се оказа супер прост ....

2014.05.01 | 15:57

15
Не можем да се заблуждаваме - ПАРИТЕ откакто са създадени са основен фактор за градусите във всяко семейство. Всичко друго е тяхна функция. Професорът общо взето е открил топлата вода, за което получава заплата...
DE

2014.05.01 | 15:57

14
Трудовият пазар е отворен и за двата пола! На който не му харесва, може да коригира грешката с допълнителна работа и съответно приходи. Със седене вкъщи и само с претенции - не става! Разбирам каква е била ситуацията преди 70-80 години, когато в българските семейства е имало по много деца, а мъжът да е главата на семейството. Сега не стига, че не искат и едно дете да имат, ами още и претенции. На работа и това е!
ДолуБГ

2013.10.20 | 18:42

11
Защото българките са долни курви. За нищо не стават, освен за донори на срамни болести. Няма по-болни, по-комплексирани и по-неподходящи да бъдат съпруги и майки жени. Ами ето че са подходящи само за курви и то долнопробни. Какво друго може да се очаква. на място, където нищо не е нормално, жените ли да са?
kokonka

2013.10.20 | 18:42

13
Да,прав си.Забрави да подчертаеш българинът колко стабилен и сериозен семеен партньор е-отговорен глава-истински колос!Грижовен съпруг и баща,жертвоготовен и всеотдаен!!!Искаш ли малко статистика??????????!!!!!!!!
8

2013.10.20 | 18:42

12
Чалгарска работа!

2013.09.13 | 14:09

8
Не си изневеряват само влюбените ,т.е. които отскоро се познават и при всяка среща с любимия усещат ,че сърцата им ще се спукат от туптене , усещат как краката им треперят от вълнение ,тогава очите им не искат да погледнат друг освен любимия човек! След като заживеете заедно и като минат няколко години ,вече не сте влюбени ! Обичате се ,уважавате се ,но това не означава ,че сте влюбени ! Няма такъв филм : ВЕЧНА ЛЮБОВ ! Като минат десетина години от брака имате 4 избора : 1-. Да си подтискате чувствата и да се стремите да останете верни един към друг /което е доста трудно , а и не знаеш дали половинката ти спазва същите тези неща ,които ти се опитваш да спазваш/ . 2 - Да си изневерявате тайно . 3 - Да си изневерявате по взаимно съгласие ,но по отделно ,понеже не можете да понесете гледката половинката ви да прави секс пред очите ви с друг / с друга . 4- Да си разнообразявате секса заедно с друга двойка или семейство в една стая всички заедно и без задръжки .
ШИБАН ГЕРБЕРАСТ

2013.09.13 | 14:10

10
Забрави опция номер 5--да си пръснеш шибания мозък деградирал боклук
mir

2013.09.13 | 14:08

5
тези варианти важат лично за теб, всеки си знае...не си натрапвай разбиранията.

2013.09.13 | 14:10

9
"Чалга културата и порното също нанасят поражения на българското семейство"!!! В западните общества чалга не се слуша ,но въпреки това пак доста хора изневеряват ! Преди 100 или повече години когато е нямало ТВ и порно филми ,пак е имало доста хора ,които са си изневерявали ! Та изводът защо хората си зневеряват е следния : еднообразието в продължение на години води до скука в секса ! И не забравяйте ,че съществуват хора ,които винаги говорят за морални ценности ,но са изневерявали ,изневеряват,или поне си мечтаят да изневерят ,просто разнообразието е човешка потребност ,която хората се опитват да скрият ! Който иска половинката му да не му изневерява ,има си сайтове за запознанства с други семейства или двойки като сайта БГСУИНГЕРС . НЕТ , с които можете да си разнообразявате секса от време на време без да се налага да си изневерявате в гръб и да се лъжете гледайки се в очите ,и без да се налага да се развеждате заради нужди ,които почти всеки нормален човек изпитва !! Който смята ,че не може да гледа как партньорът му /партньорката му/ прави секс с друга /с друг/ , рискува рано или късно да му изневерят скришно ! Не забравяйте ,че колкото и добре да задоволявате партньора си сексуално ,колкото и различни пози да пробвате с цел уж да внесете малко свежест в секса си ,това не е достатъчно понеже рано или късно ви спохожда нуждата от секс с друг човек !
boze_moi

2013.09.13 | 14:08

7
Със сугурност горните коментари са писани от мъже. В днешнитe цинични времена не останаха ценности. Днешния "модерeн" мъж с промит от порното мозък се мъчи да въвлича жена си в групов сеск, та чак мъжете си пишат във форуми как да си напият жените, та да ги принудят. Аман от криворазбрана модернизация, наречена с прости думи безразборен разврат. Естествано никой малоумник не се сеща какви болести може да си лепне, камо ли на партньора си...А презерватива не предпазва - по последни данни...

Добави коментар

Водещи новини