Цветанов се срещна с председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров

  • 21 януари 2013 16:27

  • 2376
  • 2
Цветанов се срещна с председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров
©

Министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се срещна с председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров.

По време на срещата беше представена дейността на Българската академия на науките в областта на сигурността и бедствията и авариите. „Целият потенциал на БАН е зад държавата”, подчерта заместник-председателят на академията чл.кор. Николай Милошев. Съветникът на председателя на БАН по въпросите на сигурността Стефан Хаджитодоров каза, че на разположение са дългогодишни изследвания и анализ в областта на химическата, биологическата, радиоктивната и сеизмичната защита”. „Академията може да предложи своята експертна и техническа помощ и по отношение на киберсигурността и електронното правителство”, уточни проф. Евгений Николов – главен научен секретар на БАН.

Предвид научния потенциал, експертизата и компетенциите, с които разполага БАН, нейният председател акад. Стефан Воденичаров заяви, че академията е готова да засили още повече връзките си с Министерството на вътрешните работи.

Според министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа е изпуснато ценно време да се използва целият потенциал на Българската академия на науките. По думите му има области като киберсигурността, в която МВР и БАН могат да си сътрудничат. Пред ръководството на академията той се ангажира в кратки срокове да бъдат сформирани научните екипи, които ще подпомагат Консултативния съвет за подпомагане на МС при формирането на държавната политика в областта на защита при бедствия. „Важно е да използваме научните анализи, за да градим стратегически цели”, подчерта министър Цветанов.

Придружаван от заместник-министър Димитър Георгиев и главния секретар Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет той посети Института по металознание, съоръжения и технологии „Акад.Ангел Балевски” с Център по хидро и аеродинамика – Варна.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2376 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.01.21 | 18:43

1
ами така е, като се сещате чак предизборно за цялото ценно време, дето уж случайно изпуснахте по всички проблеми

2013.01.22 | 13:13

2
А къде бяха БСП, СДС и "патриотите" борци за права и свободи? Май само се облизваха около имотите на БАН.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини