Отложиха задължителната забавачка за 4-годишните

  • 17 януари 2013 09:28

  • 773
  • 0
Отложиха задължителната забавачка за 4-годишните
©

Депутатите отложиха гласуването на спорните текстове за въвеждането на задължително предучилищно образование. При вчерашните дебати по новия Закон за училищното и предучилищно образование депутатът от ГЕРБ Снежана Дукова заяви, че ще внесе предложение за въвеждане на възможност родителите да избират между целодневен или индивидуален план на посещение в детска градина.

Днес депутатът от ГЕРБ Лилия Христова предложи да се отложи гледането на спорния член 4-ти от закона, който предвижда въвеждането на задължителното предучилищно образование. Христова се обоснова с това, че днес от 11.00 часа комисията по образование ще проведе заседание, на което да обсъди промените, които предлага колежката й Снежана Дукова. Депутатите подкрепиха предложението за отлагане на гласуването на спорния текст.

„Семейството е най-важната единица, а детската градина надргражда детското развитие. Много от заболяванията в ранна детска възраст се откриват именно в детските градини. Децата, които посещават детски градини впоследствие се развиват по-добре в училище. Дете, което посещава детска градина, се учи по-добре да работи в екип. Малък е процентът на родителите, които не искат децата им да посещават детска градина”, каза Христова.

Последвайте канала на

Novini.bg
773 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини