"Че Гевара" зове работниците от ВМЗ да превземат завода

  • 14 януари 2013 08:12

  • 1120
  • 1
"Че Гевара" зове работниците от ВМЗ да превземат завода
©

Град Сопот осъмна облепен с призивни материали към работниците от ВМЗ. Служителите от подбалканското градче са призовани да поемат завода под свой работнически контрол, да прогонят от него онези, които са докарали предприятието до днешното положение и да пристъпят към ефективно работническо самоуправление, съобщи Дарик радио.

Плакатите и листовките са отпечатани от радикалната левица - Съюза на комунистите в България и Движение "Че Гевара". Те настояват и останалите български граждани да проявят солидарност към сопотските работници и да отстояват заедно с тях гражданските и работническите права на българите.

Стачката на работниците от ВМЗ-Сопот продължава, съобщи за Дарик радио Димитър Атанасов от синдикат "Подкрепа" във ВМЗ.

Между 08.00 и 09.00 часа работниците отново ще са пред управлението, за да протестират. Очаквам поне 90% от личния състав да е там, хората са озлобени и гладни и нещата може да излязат извън контрол, каза още Атанасов.

Агенцията по приватизация удължи срока за внасяне на обвързваща оферта за ВМЗ до 15.00 часа в понеделник. "Емко" ЕООД, засега единственият кандидат-купувач на ВМЗ-Сопот, не внесе обвързваща оферта до петък така, както беше обявено. Преди това собственикът на дружеството Емилиян Гебрев се срещна с ръководствата на двата синдиката във ВМЗ, за да им обяви, че ще трябва да съкрати 1800 души от дружеството, в което сега работят 3200 души.

Според Атанасов приватизаторът иска изцяло промяна в стратегията, с което синдикатите не са се съгласили. Те ще продължат да отстояват исканията на работещите в предприятието със специална продукция.

Последвайте канала на

Novini.bg
1120 1

Коментари 1

Добави коментар
от Че

2013.01.14 | 17:20

1
Назряла е революционна ситуация в резултат на тежките грабежи от червената и синя върхушка! Накрак народе, грабвайте автоматите, патлаците и да си върнем държавата!

Добави коментар

Водещи новини