Антикорупционната комисия в парламента разследва кмета на Сатовча

  • 13 януари 2013 15:11

  • 1901
  • 3
Антикорупционната комисия в парламента разследва кмета на Сатовча
© Булфото

Парламентарната антикорупционна комисия разследва кмета на Сатовча Арбен Мименов.

Това обяви председателят на специализираната комисия Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, - лидер на РЗС и депутат от Благоевградски избирателен район в интервю за Дарик.

"В Благоевградска област има редица кметове, които са самозабравили се феодали. В комисията имаме два аргументирани сигнала за кметовете на Хаджидимово и на Сатовча. Касае се за злоупотреба с влияние, източване на средства, а дори и съмнения за пране на пари. Фрапантен е случаят със съпругата на сатовчанския кмет, която прави огромни инвестиции, вкарва ги в проект, за който разрешение дава именно мъжът й, кмет на общината", заяви Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,.

"Конкретни факти по случая със съпругата на кмета на Сатовча ще коментирам, но след като приключи проверката, възложена от мен на компетентните институции. След това ще обявя резултатите, както сторих и със сигнала срещу кмета на Хаджидимово Людмил Терзиев. Очаквам и съдът в Благоевград да се произнесе по заведеното административно дело относно хотелския комплекс пред манастира "Свети Георги", изграден с европейски пари от неговата дъщеря Катерина", каза още Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,.

В публичното пространство вече е известно, че съпругата на сатовчанския управник Арбен Мименов - Емине Мехмедова, която е учителка, започва строителство на мащабен комплекс, който е на стойност над 1 000 000 лева.

На спорно придобит терен, между селата Слащен и Вълкосел, Емине Мехмедова има намерение да прави бензиностанция, газостанция, автомивка, пункт за технически прегледи на МПС, складова база, зона за озеленяване, спортни площадки и други съоръжения.

Емине Мехмедова е управител на фирма "МАЕГЕ" ООД. Разрешителното за строеж е издадено от РИОСВ - Смолян, където кметът Мименов имал връзки и силно влияние, сочат в сигнала пред НС общинари от Сатовча.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1901 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.02.13 | 08:22

3
Над 20 год. разследват и няма виновни а,само незаконно забогатели!

2013.01.14 | 12:21

2
тоя мазен педал що не се скрие някъде че ни писна от него
ssss

2013.01.14 | 11:48

1
а какво работи боркор

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини