Всеки пети българин с психични проблеми

  • 11 януари 2013 14:28

  • 1210
  • 2
Всеки пети българин с психични проблеми
©

Всеки пети българин страда от психични проблеми.

Най-често се стига до депресивни състояния, тревожност и зависимости, информира Нова телевизия.

Често обаче тези проблеми се подценяват от семейството и държавата, подчерта пред Нова телевизия националният консултант по психиатрия професор Вихра Миланова. Тя определи психичното здраве на обществото като основен фактор за националната ни сигурност.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1210 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ДО БОГ

2013.08.10 | 21:58

2
ЧУЙ МОЛБАТА МИ ГОСПОДИ И НАПРАВИ ГЛАСУВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ,,освободи само пенсионерите, ромите и автобусите на съседни нам държави ,,. САМО ТАКА ЩЕ МОЖЕШ ДА СИ СЪБЕРЕШ ВЕРЕСИИТЕ И ДА НИ ДАДЕШ ВЯРА В БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ. ЗА ДА НЕ СЕ ГЛЕДАМЕ И ПИТАМЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ КОЙ МИ ПРЪДНА В ГАЩИТЕ. Тогава няма да гледам за облаче ле бяло а ще получа подходяща медицинска констатация в Родината си. АМИН АМИН АМИН
Мишо

2013.08.10 | 21:58

1
Предполагам, че статистиката е вярна. Но държавата и медиите не спомагат тя да бъде намалена. Непрекъснато се пускат филми на ужасите с брутални убийства. Понякога, на която и програма да превключиш само такива филми. Второто е , че държавата нехае за психично болните. Нито им отпуска пари за лекарства нито ги лекува нито ги води на отчет. пълно безхаберие. Да се спасяват техните близки , с които живеят и съседите около тях кой като може.

Добави коментар

Водещи новини