Мобилен оператор забранява на служителите си да сядат

  • 09 януари 2013 13:47

  • 19497
  • 62
Мобилен оператор забранява на служителите си да сядат
©

Един от мобилните оператори в България принуждава служителите в своите магазини да стоят прави през целия работен ден, съобщи БНР.

Водена може би от стремеж за по-голяма печалба, една от мобилните компании у нас е лишила работещите в нейните магазини от възможността да сядат на столове в случай, че не са ангажирани с обслужването на клиенти. От няколко месеца тези хора стоят прави в продължение на целия работен ден. Това прави впечатление на клиентите, които се обслужват от компанията.

"Работодателят е длъжен да осигури здравословни и безопасни условия на труд с цел защита живота, здравето и работоспособността на работещите. Осигуряването на столовете е един вид запазване здравето на работещите на работното място", казва Виолета Добрева, директор на дирекция "Безопасни условия на труд" в Главната инспекция по труда.

Вероятно от страх да не загубят работата си в един от магазините на тази мобилна компания в София младите хора отказват да се оплакват.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
19497 62

Коментари 62

Добави коментар

2013.02.10 | 12:27

62
Това е Виваком ,там бях и видях ,дори когато минавам покрай магазина виждам,че служителките стоят прави :( .Добре,че са млади и издържат .
i

2013.01.11 | 21:30

61
globul... tova sa globul
Kакво да кажа...

2013.01.11 | 19:56

60
... това не е от вчера. Преди няколко години работих в един магазин за ХС, който вече не съществува и там беше същото - има или няма работа все прав да стоиш десет часа. Аз не съм стар човек, но мога д ави кажа че всеки ден като се прибирах от работа се налагаше да си правя масаж на отеклите крака, вани с разни соли... И с няколко думи се чудех къде да ги дяна от болки. Да не говорим, какво правеха със смените - бил си вечерта до 10 и 1/2 на работа, в 11 си се прибрал и си записан на следващата сутрин, че трябва да си от 6 и 1/2 на работа.Че и вместо по 2 почивни дни в седмицата се работеше с 1 почивен ден на всеки 10-12 дена. Изобщо работодателите май им е фикс идея какво да измислят, че да се гаврят и издевателстват над работниците си. Радвам се, че след 5 месеца такъв тормоз ми дойде акъла и им бих шута, дори сега си се чудя как съм го търпял това толкова време за мизерните стотинки дето даваха. Не знам каква е тая инспекция по труда в нашата държава и дори има ли я изобщо, щом от години робовладелците спокойно си правят каквото искат с работещите за тях.
Марио

2013.01.11 | 18:39

59
Печалбата не е всичко в бизнеса. За разлика от този оператор, в Мтел много разчитат на служителите си и редовно правят тиийм билдинги. Не трябва да се робува на никого, тези млади хора да си потърсят друга работа!
наказател

2013.01.11 | 13:03

58
Без кръв, няма да се оправи положението. Има хора които работят по 12 часа на ден, без да напускат работното си място. Което означава, че дори немогат да отидат до тоалетна... данеговорим за нещо друго. Тея по инспекцията по труда, малоумни ли са кви са незнам. След като един човек, работи 12 часова смяна и няма право да напуска работното си място, как яде, как почива, как пие вода, как ходи по нувда или трябва да попитам кога...? Управляват ни хора които, нямат и един ден стаж като работници и незнаят какво е работа. Стоят по-цял ден и се чудят:- Ей как да ги натоваря повече тея работници бе как да се натегна още повече на шефа, какво да измисля? стойки на един крак докато почиват ако няма какво да правят или лицеви опори... А за тези които непочиват, докато варшат работа с едната ръка с другата ще бършат праха, а с крак пода и с другия крак ще пържат яйца...
xp

2013.01.11 | 12:36

57
Двама българи ги видят към бесилото и единия прошепва на другия: - Хайде да се опитаме да избягаме? - Шшшт, тихо.. по-добре да си траем да не стане по-лошо. --------------- Както спомена някой преди: чуждестранни монополи изнасят парите от държавата и поробват децата ни в собствената им страна.
:)

2013.01.11 | 12:36

56
до тоалетна забранили ли са...
наказател

2013.01.11 | 12:35

55
Почти навсякаде в България се подиграват с работника. Колко много, работодатели експлоатират персолана си ? Възползват се от ситуацията, незнаят какво им причиняват. Поради липса на морални ценности и саображения, всички собственици началници и т.н. съкращават работоспособноста на хората, които им изкарват парите, като им сасипват здравето. Това се знае от всички. И ако може хората, да им работят и да им дават заплати за честа, че работят при тях сиромасите, понеже те едвам закарпват двата края да си платят данка на замъците в които живеят и последни модели Кайени и х5-ци.. 6-ци ще е най-добре. САМО БОЯ ОПРАВА НЕЩАТА На глупака няма смисъл да му отстъпваш, той и си е глупав и без това и няма да разбере така че....
гнусни експлоататори

2013.01.11 | 12:35

54
А къде са онези п у т к и от инспекцията по труда? Май по цял ден седят, пърдят и си бъркат в гъзовете вместо да направят проверка на смотаният работодател и да вземат адекватни мерки. :-(((( Е нищо все пак сме в булгаристан.

2013.01.11 | 10:25

53
Законът се променя от улицата. За да се постигне нещо трябва да се излезе на вън.Така е в цял свят.

Добави коментар

Водещи новини