OFFRoad България ще помага при кризисни ситуации (снимки)

  • 09 януари 2013 13:39

  • 1690
  • 0
OFFRoad България ще помага при кризисни ситуации (снимки)
© Булфото

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и управителят на OFFRoad България Владимир Йончев подписаха споразумение, което предвижда обединяване на усилията на Столична община и доброволното сдружение при кризисни ситуации.

Споразумението беше подписно в „Център за управление при извънредни ситуации”. Кметът Фандъкова обясни, че е взела решението за подписването на това споразумение, защото доброволците от OFFRoad България първи са реагирали и активно са участвали при гасенето на пожара в Бистрица. Тя посочи, че при бедствия, авария или криза разходите, които доброволците имат, ще им бъдат възстановени от общината.

Владимир Йончев посочи, че за първи път сключват такова споразумение и се надяват примерът да бъде последван и от други общини. Мобилната спасителна служба на OFFRoad България наброява около 300 човека, които са преминали курсове и практически занятия за долекарска помощ, OFFRoad шофиране, работа с въжета, психологическа помощ, реакция при химически производствени аварии и разполагат с необходимата техника. По думите на Фандъкова – няма смисъл да се отделят средства за техника при аварии и кризи и общината ще разчита на ресурса на доброволците.

Последвайте канала на

1690 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини