Струва ли си да плащате за bTV?

  • 07 януари 2013 11:16

  • 56143
  • 157
Струва ли си да плащате за bTV?
©

Близо една седмица продължава сагата около излъчването на bTV в мрежата на Булсатком. Телевизията възкреси рекетьорските прийоми от 90-те години извивайки ръцете на сателитни и кабелни оператори поставяйки непосилни условия за предоставяне на сигнала си заедно с непродаваемите си клонинги от медийната група.

По неофициална информация ултиматумът на bTV е сателитният оператор да плаща 6.80 лв. на всеки абонат за пакета програми, голяма част от които са негледаеми и търпят истински провал. Най-драстичен е спадът в гледаемостта на bTV Action, чийто лица вкупом напуснаха bTV и предпочетоха работата в ТВ7.

От bTV продължават да настояват, че Булсатком има 35% пазарен дял, а послушни „експерти“ изчисляват, че абонатите на оператора са около 1 млн. Това означава, че телевизията иска да закърпи изтънелия си бюджет от провалените си медийни проекти като „Къде е Маги“ и „Домашен арест“ с 6,8 млн. лв и то всеки месец.

Логично е, че ако Булсатком се огъне на мутренския подход в преговорите с bTV трябва да избие по-високата тарифа като натовари с това сметките на своите клиенти. Въпросът обаче е струва ли си да се плаща допълнително за на практика безплатна ефирна телевизия. Трябва ли зрителите да бъркат по-дълбоко в джобовете си, за да получат програма, в която изобилстват ориенталски сериали?

Въпреки лавината от ПР-съобщения от страна на bTV, абонатите на Булсатком по никакъв начин не са се почувствали „ограбени“ от липсата на телевизията в мрежата, няма и отлив на клиенти от сателитния оператор. Дори напротив – мрежата изобилства от негативни оценки за медията, която продължава да мами с измислени „рейтинги“, удрящи в земята конкуренцията, която се излъчва навсякъде.

След като се замесиха в незапомнен скандал сега от bTV остава да поискат от интернет доставчиците повишаване на таксите, защото по този начин програмата на телевизията може да се гледа онлайн. Да не забравяме, че bTV бяха едни от яростните привърженици на ACTA. Да не забравяме и неофициалните данни, че директора на СМЕ, който се разпорежда в bTV, Адриан Сърбу е бивш агент на румънските тайни служби. А когато в търговските преговори се намеси милиционерщината може да се очаква само едно – извиване на ръце и рекет.

Последвайте канала на

Novini.bg
56143 157

Коментари 157

Добави коментар
chatlisi

2016.05.10 | 22:17

157
имайте предвид че MTV струва около 20 стотинки/абонат на месец на всеки тв оператор !!! какви са тези 6.80 за 5 канала... с какво са повече тия от MTV например ?

2016.05.10 | 22:09

156
Хора, не мислите ли, че е по-нормално БТВ да плаща на кабелните и сателитните оператори за да ги излъчват. Та хората са направили огромни разходи за да изградят мрежата, а печелят само от такса от абоната. А БТВ печелят от реклама. Като не искат програмата им да върви по БУЛСАТ нека си останат с празния засега ефир. Нека всички оператори изключат БТВ каналите от мрежите си и да им поискат по 6 млн лв. за да ги пренасят. По последни новини полиция е нахлула в студиото на телевизия на БУЛСАТКОМ. Явно играта е много по-различна от това което се представя на зрителя. Нещо от цифровото бъдеще може би. Многото пари са там.

2016.05.10 | 22:09

155
ЕДИНСТВЕНИТЕ ЗАСЛУГИ НА БТВ.са че успя да ме расмее така както не съм се смял през живота си. БТВ УСПЯ ДА СЪБУДИ НЕВОЛНО НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО. ДЕСА ПОЕТЕСА НА БАТЕ СЛАВИ ИМА ДА ЯДЕ МНОГО БОБ ЗА ДА ДОСТИГНЕ НИВОТО НА НАЙ БЕЗДАРНИЯ ПОЕТ ВЪВ ФОРУМИТЕ. СЛАВИ ПРОЧЕТИ И ПЛАТИ НА СТИХОТВОРЕНИЕТО ОТ... 148... 2000 ЛЕВА. ЧЕТА ГО ПО СТО ПЪТИ НА ДЕН И ВСЕКИ ПЪТ СЕ СМЕЯ ДО СЪЛЗИ. ПРОБВАЙТЕ И ВИЕ ОТ БТВ.
Просто една

2013.01.21 | 15:00

154
Моля за извинение, но с всеки един оператор когато се скл. договор, в договора ясно пише, че оператора запазва правото да променя цени и канали!Днес ме затапиха с това изречение и наистина го има ясно написано в договора, подписва се договор с оператора, не с определена тв!!!Не че грубея, ама си лаете колкото да не заспите, четете си внимателно договорите!!!
ИЗВИНЯВАЙ

2013.01.09 | 22:54

83
РАЗБРАХМЕ САМО ЧЕ СИ ПРОСТА. ДВА ПЪТИ.
tuzarya

2013.01.19 | 19:33

153
Абривиатурата на bTV беше - "баси турската телевизия"!
ибре дебре

2013.01.19 | 19:33

152
к*р за бтв
iv

2013.01.19 | 11:39

149
Предпочитам да гледам нова тв поне знам че парите който получават ги усвояват в по-добри сериали и предавания За разлика от бтв, НОВА излъчва почти всяка неделя премиерни филми а по бтв въртят едни и същи филми всяка година ,да пуснат и те една премиера
sambo

2013.01.19 | 19:03

151
абе iv, я ме светни кои по-точно са тея "по-добри сериали и предавания" в които инвестира нова. сигурно ония повърноч биг брадър? или хорейшо, който го гледам вече десет години? аре моля ти се, малко по-сериозно. едни иван и андрей си откраднаха, ама и те избягаха
gezdrapa

2013.01.11 | 09:16

110
Koi e napsial statiqta neznam,no opredeleno ne e na qsno s programata im,zashtoto Gospodari na efira otdavna ne se izlachva po BTV. No qvno e,che Bulsatkom trqbva da opluqt BTV,za da se zashtitqt pred napuskashtite gi veche abonati. I az sam edin ot tqh.
десислава

2013.01.19 | 19:03

150
Блазе ти, че ги напускаш, а ние сме си предплатили за няколко месеца и сега съм длъжна да ги гледам, независимо, че в договора ми се вклучва и бтв. Не ми е точно за канала, но се чувствам измамена и ощетена - не са ме питали искам ли другите 10 канала, от които за гледане става един само. Искам програмите за които имам договор
Препоръка от Голям Грешник до БУЛСАТКОМ

2013.01.19 | 11:39

148
В началото БУЛСАТКОМ пуснаха само надписите за развитието относно ситуацията с БТВ допълниха го и с превод в ефир и по неадекватната реакция на БТВ се подразбира , че е нужен и жестомимичен превод. Да не забравяме че освен телевизии в неравностойно положение има и хора в България в същото положение. По този начин ще сме с още една крачка по близо до Европа.
допълнение към препоръките за БУЛСАТКОМ

2013.01.11 | 09:11

108
Като допълнение към препоръките да се допълни и с превод на Турски. Да не забравим че освен Българи има и Ромско малцинство ,, поне за сега,, и БЛАГОДАРЕНИЕ на медия като БТВ. С това не само ще убедим Европа, че сме Европейци, а Европейци с главно бтв. Благодаря, за вниманието. Еех Славчо, де и ти да имаше такова тънко чувство за хумор, като коментиращите по долу. ПРОЧЕТИ И ПОДКРЕПИ.
Ч. Злад

2013.01.19 | 11:38

147
Пролет, есен, дъжд вали яж ми к*ро ЬTV ! От където и да си телевизора си изключи, ако дават ЬTV! Ако гледаш ЬTV пениса си обрежи, килимчето си разпъни и на Алах се помоли ! От джамията се прибираш ти "Пепел от рози" си пусни точно в осем по ЬTV ! Полумесец виждаш ти в ефира на ЬTV ! Щом харесваш ЬTV, феса си сложи и към Анадола отлети! Щом дете ти се роди Ферхунде го ти кръсти в "АЗ Репортерът" го прати и конкурсът спечели! Чалмата си сложи, а жена си забули ще Ви дават по ЬTV! Торенти ми дърпаш, но ограбваш ЬТВ, бързо във Войо се логни и "Листопада" си пусни! В рими "Времето лети" ЯЖ МИ К*РО ЬTV !

Добави коментар

Водещи новини