Премиерът уволнява директора на Агенцията по горите заради скандала в Несебър

  • 07 януари 2013 08:17

  • 4889
  • 9
Премиерът уволнява директора на Агенцията по горите заради скандала в Несебър
©

Когато поправихте въпроса, защо не написахте "нова ядрена мощност", а не "нова ядрена централа"? На този въпрос отговори в сутрешния блок на Нова телевизия премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Референдумът е поредния път, когато Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на иска да замаже очите на своите симпатизанти. Той имаше наглостта да се оправдае, че не той подписвал договорите, а шефът на НЕК, каза Борисов. Според него Станишев умишлено не е подписал договора за Белене. Това са абсолютно грешно похарчени пари за референдума. Това е видната истина.

Ние сме за седми реактор на Козлодуй, който да работи спокойно, каза Борисов. Новият седми реактор е с подобрение, той е 2+ ниво. Според него никой не може да каже колко струва реално проекта за АЕЦ "Белене". Козлодуй е мястото, където има ядрена централа, има над 1000 инженери, специалисти, технолози, ядрени хранилища, електропреносна система до всички краища на България и извън границите за износ на електроенергия – абсолютно изградена инфраструктура. За да няма объркване за този референдум категорично съм казал „не”, каза премиерът.

Той даде пример с друг неуспешен проект - Цанков камък, където са вложени милиони левове. "И аз трябваше да реша дали да дам още 100 милиона или да изоставя проект, в който са вложени милиарди. И аз тогава по телевизията попитах българския народ да ми даде съвет какво да правя.

При нас е ясно: когато има виновен, той бива уволняван или даван на прокурор. Това е основната разлика между мен и предното правителство, заяви Борисов. Така коментира министър-председателят казуса със строителството върху дюните в Несебър. Премиерът каза, че най-вероятно още днес ще уволни шефа на Агенцията по горите Бисер Дачев. "Аз предлагам да направим анкетна комисия, в която да се разгледат всички сделки от 2003 година досега. В комисията да има само един представител на ГЕРБ, а другите да си ги избират които искат. Основното ми изискване е тази комисия да работи под наблюдение на медиите", заяви премиерът.

По думите на Борисов стотици сделки са направени по времето на Станишев и са разпродадени земи за стотинки. "Да видим всички там наяве, особено сделките с брата на Станишев".

Няма приватизатор, който да се съгласи да вземе ВМЗ-Сопот с поставените условия - да не се съкращават хора, да не се оптимизира дейността, заяви премиерът. "Аз им слушах исканията и няма приватизатор, няма човек, който да се съгласи да вземе завод с такива условия – да не се съкращават хора, да не се оптимизира дейността. Там работят над 3000 души, докато в частните военни заводи работят около 700-800. Разбира се, аз съм против да се съкратят половината работници или голяма част от тях, но във всички случаи новият собственик, ако има такъв – то затова сега няма”, каза министър-председателят.

По негови думи сега няма приватизатор, защото пазарът на тази военна продукция в момента е крайно ограничен. „Проблемът на държавата е, че навремето е концентрирала там цяло едно производство, ставало в едни заводи. Тези хора просто друго не могат да работят”, каза Борисов.

Последвайте канала на

4889 9

Коментари 9

Добави коментар
Антигербер и АнтиБСП

2013.01.07 | 23:57

3
Станишев знаем, че е крадец и лъжец, но и ти си такъв Бойко. Каква всъщност е истината за тази далавера. На кумеца на Цветанов му се обадили и му предложили да купи тази земя. Той може би тегли кредит от банката около 600 000 лева. След 2-3 дни продава земята за 4 МИЛИОНА ЛЕВА! Връща заема и е на печалба около 3 500 000 ЛЕВА! ЕГАТИ НАГЛАТА ДАЛАВЕРА. И това е само една от разкритите. Представяте ли си какво още за извършили тези наглеци.

2013.01.08 | 00:00

9
:D Цветанов има в левия си джоб повече от 600хил., за к'во му е да тегли заем от банка. Ако не му достигат ще дръпне от хазната и ще ги връща, когато може...
nemane

2013.01.07 | 23:59

8
Това предприятие е държавно. Кой отговаря за хората дето работят в него? Така се грижи правителството за народа си. Нека ви кажа едно изказване на една историческа личност- " Толкова хора съм изпратил в рая и никой не ми е благодарил" - това е казал палача.Да живее ГРОБ.
Джаро Борисов

2013.01.07 | 23:59

7
Включете се в подкрепа на групата от фейсбук: "ДА ВКАРАМЕ В ЗАТВОРА МИЛИАРДЕРИТЕ БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА"
АААААААААААААА

2013.01.07 | 19:17

1
В тая група станахте ли трима.Ха ха ха.
Istinata

2013.01.07 | 23:59

6
ГЕРБ се готви да вкара България във война с Иран! Израел и САЩ са се договорили Боко Тиквата да обвини Иран и Хизбула за атентата в Бургас за да си запази властта и тайната за тъмното му миналo!

2013.01.07 | 23:58

5
"Няма приватизатор, който да се съгласи да вземе ВМЗ-Сопот с поставените условия - да не се съкращават хора, да не се оптимизира дейността, заяви премиерът... По негови думи сега няма приватизатор, защото пазарът на тази военна продукция в момента е крайно ограничен." Точно пък на лекото стрелково оръжие пазарът никога не е ограничен. С 500 000 долара можеш да въоръжиш батальон от 1 000 души. Това може и най-пропадналата бананова република да си го позволи. Милиционерът толкова разбира.

2013.01.07 | 23:58

4
Премиерът е много тежък, когато общественото мнение се раздуха. Някои хора сигурно даже му и вярват.
Симеон Велики

2013.01.07 | 23:57

2
Много ,много сме тези ,които ще се бориме с циганският,турския,еврейския и какъв не васал Борисов,вие бивши комунистчета и комсомолчета ставате малцинство.БКП=ГЕРБ и ние си го знаеме това ,колкото и да лъжете,за вас ще гласуват само мангалите ,но не и майките,не и пенсионерите,не рабтниците от ОЦК,ВМЗ,Кремиковци,БДЖ,БАН ,интелектуалците!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини