Търговецът с камък на шията се е самоубил заради дълг от 50 000 лв

  • 07 януари 2013 06:17

  • 4626
  • 1
Търговецът с камък на шията се е самоубил заради дълг от 50 000 лв
©

Фалиралият търговец Христо Петков, който беше открит удавен с камък на шията в събота в морето, е решил да сложи край на живота си заради дълг от 50 000 лв. Това е основната версия, по която работят разследващите. Трупът изплува край Созопол, близо до залива Германката. Жертвата е собственик на фирма „Графа”, която търгувала с дограма и паркет, пише Монитор.

Автомобилът на мъжа е намерен отключен на брега заедно с личните му вещи. Според полицията бизнесменът сам е сложил край на живота си, но близките му смятат, че е убит. Съпругата му Пролетина пък изобщо не вярва, че е мъртъв. „Христо изчезна на 28 декември, но аз не знам този труп на кого е. Не съм го разпознала”, казва жената с последна надежда, че удавникът може да е друг.

Зад трагедията прозират тежки финансови проблеми. Христо развивал успешен бизнес и преди време дори влязъл в туристическия бранш. Инвестирал много пари в хотел в Царево, но кризата го ударила здраво. През последната година фирмата му трупала само дългове. Трудно изплащал заплати на служителите си, спрял да погасява и кредитите си към банки. Нещата съвсем се объркали, след като приятелката му Пролетина изтеглила пореден кредит от 50 000 лв. Жената решила да изтегли сумата, за да довършат хотела в Царево.

Разчитала, че сама ще може да го изплаща с приходите от ресторанта, който стопанисвала. Нейният бизнес обаче също затънал и тя била принудена да затвори кръчмата си в Бургас. През последните месеци семейството трудно свързвало двата края. Христо и Пролетина живеели в апартамент под наем с двете дъщери на жената от първия й брак. В края на миналата година им се родило бебе
и Христо бил на върха на щастието. Заради безпаричието обаче двамата започнали да се карат. Младата майка, която се водела на работа във фирма „Графа”, с ужас разбрала преди броени дни, че няма да взема майчинство, защото почти от година не са й плащани осигуровки. Проблемът бил обсъждан в семейството за пореден път в деня, в който Христо изчезнал.

Преди да излезе, обещал, че ще оправи нещата. На приятелката си казал, че отива да изпълни поръчка в апартамента на клиент от Русия, и повече не се върнал. След като през нощта той не се прибрал у дома, Пролетина подала сигнал в полицията и го обявила за издирване. Негови приятели случайно открили колата му край Созопол. Седмица по-късно трупът му изплувал в морето. Разследващите са установили, че преди да сложи край на живота си, Христо е молил няколко свои приятели да му помогнат с пари в заем и казал, че му трябват спешно. Нито един от тях обаче нямал у дома си толкова пари.

Последвайте канала на

Novini.bg
4626 1

Коментари 1

Добави коментар
Цветелина Б.

2013.01.07 | 11:06

1
И защо първо не е гръмнал няколко арогантни "банкерчета" ?

Добави коментар

Водещи новини