САЩ ще достигне тавана на дълга си

  • 27 декември 2012 08:35

  • 1232
  • 1
САЩ ще достигне тавана на дълга си
©

САЩ ще достигнат тавана на държавния си дълг на 31 декември, предупреди американският министър на финансите. От днес президентът Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият е на работа, за да не допусне страната му да фалира.

Джордж Буш-Младши завеща пакет от данъчни облекчения на Обама в разгара на кризата. Мерките, наложени от администрацията на Буш, обаче изтичат в 12 през нощта на 31-ви декември. И ако не се направят спешни законови промени, на първи януари американците ще се събудят с високи данъци и орязани социални придобивки.

Това ще доведе до фалити на фирми, хора ще останат без осигуровки и животоспасяващи лекарства, а борсите ще се сринат за няколко часа. Затова спешно е необходим консенсус за нов закон.

Демократите на Обама искат да запазят ниските налози на бедните и да вдигнат данъците на богатите, което е и едно от предизборните обещания на президента с втори мандат. Републиканците обаче са против вдигане на налозите изобщо. Затова анализатори предвиждат тежки няколко дни за САЩ до края на годината.

Последвайте канала на

1232 1

Коментари 1

Добави коментар

2013.11.15 | 10:50

1
Какъв е проблема не виждам? Те вече (ако не се лъжа за бройката) три пъти си стигат лимита за последните 10-тина години. И какво правят гениалните американци? Много просто - вдигат си лимита ! Последния път като си вдигнаха лимита беше 2011 май, и външния им дълг беше около 15 хиляди милиарда, основно към Китай. Ако Китай си поскат парите американците трябва да почват да продават щати :D

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини