Германка приюти българо-гръцкото семейство, живеещо на летище

  • 26 декември 2012 15:21

  • 8415
  • 31
Германка приюти българо-гръцкото семейство, живеещо на летище
©

Българо-гръцкото семейство, живеещо от няколко месеца на летището в Мюнхен само и само да не се връща към бедността в Солун, намери нов подслон.

Тричленното семейство, съставено от гръка Атанасиос, неговата българска половинка Албена и 15-годишният Николай, спеше по пейките в една от чакалните на летището от 6 месеца. Семейството се изхранваше като събираше пластмасови и стъклени бутилки и ги предаваше за рециклиране срещу дребни суми. Служители на летището също помагаха на закъсалата фамилия с каквото могат.

По Коледа обаче състрадателна германка, чието име не се съобщава, им предложила да се преместят да живеят в нейния апартамент. Жилището е малко, съставено от две стаи, но е по-добре отколкото семейството да спи по пейките в чакалнята.

Главата на семейството дори успя да си намери работа. В средата на януари той ще получи първата си заплата, а дотогава семейството ще трябва да изкара с 18 евро.

Двойката се запознава през 2007 г. в Солун, когато Атанасиос е ди джей в местно радио и дори има нощно заведение. С настъпването на кризата обаче той остава без работа, продава заведението и накрая се преквалифицира в продавач на плодове и зеленчуци. Но и това не го спасява от мизерията.

Тогава Атанасиос и Албена решават да заминат за Германия, за да си опитат късмета там, но начинанието се оказва безуспешно, тъй като в страната вече са пристигнали много гърци и намиране на работа, дори като чистачка, се оказва трудно.

Накрая българо-гръцкото семейство решава да живее на летището в Мюнхен по примера на филма "Терминал" на Стивън Спилбърг.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
8415 31

Коментари 31

Добави коментар
до 9

2012.12.27 | 19:43

22
На летището не се живее по-добре но след време когато научиш език,опознаеш обстановка и си стъпиш на краката ти гарантирам че няма да съжаляваш за постъпката си. Тези хора след време ща живеят достойно,ще получават нормални пари за работата която вършат и ще се гордеят със детето си.Защо ще се гордеят ли?Защото на дипломата му ще пише завършил във Мюнхен а не завършил във София.Тогава цяла Европа е пред него като опция за работа. Казвам ти го от опита на човек направил грешката да учи висше във Бг.
Петър

2014.05.06 | 12:27

31
Аз пък ще ти кажа нещо друго - завършил съм Френската гимназия в София. След 12-ти клас много хора емигрираха - някои синове на богаташи, които искаха да правят голяма кариера, други - синове на бедни семейства, които с последни сили ги изпратиха там за по-добър живот. И какво стана след като взеха дипломи? Богаташчетата станаха мениджъри, оказа се, че даже не са се и борили за местата си по банки, застрахователни компании или крупни фирми. А тези бедните, си останаха на длъжностите, на които бяха по време на следването - берачи на грозде, спасители, сервитьори, помощници в кухня. Така че тия работи за успеха от нищото ги разправяй на балъците. Българинът не блести с особен акъл - хваща куфара и заминава накъдето му видят очите, смятайки, че е сега ще измами системата и ще прави големите пари по Европата, ще има само права, ще живее както живее средният германец и т.н. Само че там на място се оказва, че не е толкова лесно, а връщане назад няма - оставаш си някаква утрепка в тамошното общество и се надяваш някоя германка да те приюти по Коледа. Ако цялата тая излишно похабена енергия я хвърляхме да си оправим собствената държава, сега немците щяха да имигрират тук.

2012.12.27 | 17:18

12
Моето висше същто е софийско. Живея и работя от 24 години в Мюнхен и знам за какво говоря

2012.12.27 | 17:20

15
а, да, да! клавиатурата е виновна, много ясно - кво друго да е? то на крив Х.... както и да е. аре лека!

2014.05.06 | 12:25

30
Вулгарен от Bulgarin ли идва? Сигурно....

2014.05.06 | 12:23

29
всички емигранти да го духат! Страхливци ! МИШКИ ! Добре че сте избягали проститутки и селяни такива!Нямаме нужда от слаби хора !
55555

2014.05.06 | 12:23

28
27 турците да се махат ако питаш мен. Не случайно от 1,6 милиона преди 20 години сега се броят със зор половин милион. Циганите също да се разпръскват по европа. Българите си обичат държавата и седят. Това е хубавото на ес
гого

2012.12.28 | 12:38

27
В България селата са празни. Много хора даваме къщи безвъзмездно само да има кой да ги обитава. Работа на село колкото искаш. Те тръгнали да правят постановки на Мюнхенското летище за да ни срамят и да изнудят доверчивите немци. ЖАЛКО,ЧЕ НЕМЦИТЕ НЕ СЕ ОСЕЩАТ и така стимулират мързела и безсрамието.
Илиев

2012.12.27 | 19:57

25
Както беше казал вожда: "Как няма работа бе, например за овчар в момента.. и така се търси агнешко месо и овчо във целия Европейски съюз... просто във зеленчуко производството .. ма той нямал щото бил АЙ ТИ специалист.."
bat pan4o

2012.12.27 | 21:28

26
27 емигрантите няма да го духат -ти ще го духаш скоро.и не са мишки ,селяни и проститутки а наи умните и качествени хора на нацията.и теб те е яд че скоро няма да имаш кячествени работници-роби защото в21век да бачкат за 200евро на месец/които няма и гаранция чв ще ги вземат накрая на месеца/ скоро няма да останат многохора.А МАНГАЛИ ЩЕ ИМА АМА ОТ МАНГАЛ ЧАКАИ РАБОТА.ТАКА ЧЕ ГОСПОДИН -ДРУГАРЮ СКОРО ЩЕ ГО ДУХАШ ТИ ЩОТО НЯМА ДА ИМА И КОИ ДА ЗАРАБОТВА ПЕНСИИТЕ НА ЕЛЕКТОРАТА ТИ И ТОГАВА СТАВА СТРАШНО ЗАЩОТО САМО ОТ ДАНЬЦИ И НАРКОТИЦИ ПЕНСИИ НЕ СЕ ФОРМИРАТ .
Georgi

2012.12.27 | 18:15

17
Bravo za dobria komentar!
Иван

2012.12.27 | 19:57

24
Българина е с ампутирано чувство за благодарност. Тази германка не знае на какви пачи яйца се е насадила.
до 7

2012.12.27 | 17:17

9
ЕВАЛА БРАТ..... Повечето мишлета не мислят че след 20 години децата им ще живеят сред мангали и селата във България ще бъдат едни цигански гета а София ще е пренаселена...... Радвам се че рискувах няколко хилки и виждам как живеят хората във Германия....

2012.12.27 | 19:56

23
Ами да , то е най-лесно да избягаш и да си мислиш , че си си решил проблемите , но не си.За това България е на това дередже сега , защото повече хора гледат на тях да им е добре и им дреме на ... за другите.Такива хора като теб са много жалки , да го знаеш само.

2012.12.27 | 19:41

21
в България висшите образование се раздават на куп,но нямат особено голяма стойност...дори най-нискограмотния човек тук може да вземе висше...

2012.12.27 | 17:21

16
Ами сигурно е така, след като го твърдиш. Тая държава я направихте на нищто в този форум. То бива бива, ама това ми идва много.
един емигрант

2012.12.27 | 17:16

8
Защо съдите хората?Те са тръгнали да търсят по-добър живот.Замислете се вие бихте ли рискували всичко за да живеят вашите деца и внуци във една нормална държава а не около тях да има само цигани и пенсионери? Замислете се дали вашите деца ако живеят един ден добре ще ви съдят че сте напуснали родината си.Едва ли ще го правят защото като пуснат новините от България и като видят със колко живеят хората,как мизерстват пенсионерите и как циганите си правят каквото искат ЩЕ СА ВИ БЛАГОДАРНИ че имат едно нормално заплащане на труда и една по-спокойна заобикаляща среда......
Сашо

2012.12.27 | 19:39

20
Колкото и да ти се ще, не можеш да изкараш емиграцията като героична саможертва в името на идното поколение. Емиграцията е бягство, отказ да се бориш за собствената си държава, абдикация от националния дълг. Героичната саможертва е да останеш и да се опиташ с всички сили да промениш нещата тук към по-добро. В България има само цигани и пенсионери именно заради хора като теб. Най-жалкото е, че не се изискват кой знае колко усилия за да се оправим, но никой не е готов да ги положи. Нужни са само малко смелост и решителност, за да избесим престъпната чуждопоклонническа шайка която е на власт, за да знаят следващите, че трябва да следват националния интерес и да научим циганите да работят, а ако не искат - шут в гъза и да вазират.

2012.12.27 | 17:17

10
Какви глупости! Случайно в България да има война или да няма училища? Вярно, трудно е, но никой не може да ми разправя, че на летището по-добре се живее!

Добави коментар

Водещи новини