Спипаха емигранти в тайник на ТИР

  • 26 декември 2012 14:18

  • 76104
  • 0
Спипаха емигранти в тайник на ТИР
©

Четирима нелегални емигранти, укрити в ТИР с платове, заловиха митничарите на Дунав мост. Чужденците пътували в тежкотоварен камион, натоварен от Турция за Беларус.

Скритите пътници били открити от дежурните митничари на граничния пункт ден преди Коледа. ТИР-ът се опитал да премине за Румъния 5 минути преди полунощ на 23 декември. Камионът пътувал с пълен набор от документи и е бил с ненарушена цялост на турската митническа пломба. Въпреки това возилото по метода “анализ на риска” било изпратено за щателна проверка, а при сканиране с мобилното рентгеново устройство в камиона се забелязали човешките фигури. Те се виждали в средата на товарното помещение между тапи от рула с платове. От тайника митничарите извадили три жени и един мъж, които били без документи за самоличност. По първоначални данни и четиримата емигранти са от афганистански произход.

40-годишният шофьор заявил, че не е присъствал на товаренето на стоката и нямал представа за нелегалните пътници на борда. Случаят е предаден на Гранична полиция за образуване на дознание, а четиримата емигранти, шофьорът и превозното средство са задържани.

Последвайте канала на

76104 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини