Русия ратифицира газовите споразумения с Беларус

  • 26 декември 2012 08:38

  • 855
  • 0
Русия ратифицира газовите споразумения с Беларус
© Getty Images/Guliver

Съветът на Федерацията (горната камара на руския парламент) ратифицира споразумението за доставки на газ за Беларус, както и договора за дейността на компанията „Белтрансгаз”, предаде РИА Новости.

Документът определя цената на природния газ за Беларус за 2012 г. който е доставен за удовлетворяване на вътрешните нужди на страната, а също така определя формулата на тази цена за 2013 и последващите години.

Споразумението също така установява тарифите за услугите по транспортиране на газ по газопроводите на компанията „Белтрансгаз” както за вътрешното потребление, така и извън пределите на Беларус.

Руските сенатори също така ратифицираха междуправителственото споразумение с Беларус относно условията за покупко-продажба на акции и по-нататъшната дейност на „Белтрансгаз”. Споразумението предвижда сключването на договор между „Газпром” и беларуския Държавен комитет за имуществото относно закупуването от руския холдинг на 50-процентов пакет от акциите на „Белтрансгаз” за 2,5 милиарда долара. Тази сделка бе закрита през миналата година и „Газпром” вече притежава 100% от акциите на беларуското газопреносно предприятие.

Последвайте канала на

855 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини