В Русия пак погнаха опозицията

  • 24 декември 2012 10:38

  • 789
  • 1
В Русия пак погнаха опозицията
©

Срещу известен лидер на руската опозиция е образувано вече трето разследване за пет месеца, предаде АП. Властите в Русия засилват натиска върху опозицията, допълва още агенцията.

Федералното следствие е образувало наказателно дело във връзка с кражба на парични средства, собственост на разпуснатата вече опозиционна партия "Съюз на десните сили", извършена от фирмата "Алект" на опозиционера Алексей Навалний. Това съобщиха днес руски и чуждестранни агенции, които се позоваха на комюнике от Следствения комитет и на говорителя му Владимир Маркин.

Срещу Навалний вече са повдигнати обвинения в присвояване, измама и пране на пари в два други случая. Според разследващите през 2007 г. заподозреният е получил незаконно от "Съюза на десните сили" 100 милиона рубли (3,2 милиона долара), напомня АП Харизматичният 36-годишен адвокат се прочу с обвинения в корупция срещу руски компании, контролирани от държавата; по-късно бе сред организаторите на масовите улични протести в Москва, преди Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 да спечели през март трети президентски мандат.

Според агенцията за правна информация РАПСИ по случая с компания "Алект" върви проверка и срещу други лица освен Навалний. По онова време руският "Съюз на десните сили" бе оглавяван от Никита Белих, днес губернатор на Кировска област в Приволжието, чийто съветник по-рано бе Навалний. Опозиционерът днес е обвиняем по-специално във връзка със злоупотреби в предприятие от региона, напомня РИА Новости.

Последвайте канала на

БТА
789 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.12.27 | 05:03

1
Не ни занимавайте с разни измисленяци. В Русия никой не гони никаква опозиция. А един драскач не е опозиция, трябва да го лекуват, не да го разследват.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини