Изправят пред съда в Пазарджик главния мюфтия

  • 21 декември 2012 07:36

  • 1147
  • 1
Изправят пред съда в Пазарджик главния мюфтия
©

Главният мюфтия Мустафа Хаджи ще бъде разпитан в Окръжния съд в Пазарджик в рамките на делото за проповядване на радикален ислям. Заедно с него пред съда ще дадат показания и двамата му заместници. На днешното заседание по делото, което е последно за 2012-та година, ще бъдат разпитани още четирима новопризовани свидетели.

От началото на седмицата съдът проведе две заседания по делото, като за първи път, в понеделник заседанието бе отложено поради представяне на болничен лист на обвиняем.

В сряда, заседанието по делото бе белязано със спорове между съда, прокуратурата и адвокатите на подсъдимите. По повод представените преводни експертизи, техническа и графическа, защитниците оспориха компетенциите на вещите лица по отношение на способностите им за превод. Съдът не прие заключението по едната експертизата за превод от турски на български език , а по другата прекрати изслушването.

По време на предишното заседание по процеса стана ясно, че свидетели са получили отказ за погребения на техни близки по традиционния за религията ритуал, заради искане телата да бъдат поставени в ковчези. Пред съда бе показано копие на заповед, издадена от районния мюфтия Неджми Дъбов, който е един от обвиняемите, в която се забранява да се извършват погребенията по този начин.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1147 1

Коментари 1

Добави коментар
milen

2012.12.22 | 02:51

1
dano da gi vkarat v zatvora tezi talibani, tuk e balgariq ne e turciq

Добави коментар

Водещи новини