3 бона глоба за бира в парка в Пловдив

  • 20 декември 2012 12:48

  • 1779
  • 5
3 бона глоба за бира в парка в Пловдив
©

До три хиляди лева глоба ще плащат вече хората, които си позволяват да употребяват алкохол в паркове, градини и други обществени места. Това стана ясно след приемането на поправките в Наредбата за осигуряване на обществения ред. Новите текстове предвиждат до 800 лева глоба за вдигане на шум и до 5 хиляди - за сватби на открито, както и употреба на пиратки и оръжия.

За хвърляне на запалена цигара в контейнер санкцията отново е 5 хиляди лева. Точката бе изключително оспорвана, като още в началото кметът Иван Тотев и общинският съветник от „Съюз за Пловдив" Дани Каназирева „се хванаха за гушите". Основната тема на техния спор стана частта в наредбата, с която се завишават многократно глобите за нарушения, свързани с неправилно паркиране.

Според Каназирева тези санкции трябва да се намаляват, а не увеличават, тъй като хората нямат пари и кризата е голяма. Кметът с насмешка й отговори, че ако хората нямаха пари, нямаше да карат автомобили. Той призова Каназирева да престане с политическия популизъм.

Междувременно думата взе и земеделецът Георги Колев, който обяви, че повечето българи смятали, че стоят над закона и той важи за всички други, но не и за самите тях. Когато санкцията е голяма, хората се замислят дали да нарушават законите.

В опит да защити предложението за завишаване на санкцията, страхотен гаф допусна и ресорният зам.-кмет Розалин Петков. Той заяви, че санкциите не са задължителни за гражданите.

Не по-малко любопитно бе изказването на общинският съветник от ГЕРБ Вихрен Захов, който буквално попари залата с думите, че развитите демокрации са известни със своите репресивни апарати.

Край на спора сложи Ясен Михайлов от ГЕРБ с дежурната си реплика за прекратяване на дебатите. Точката бе приета с 28 гласа „за", 13 „против" и петима „въздържал се".

Последвайте канала на

Novini.bg
1779 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.05.03 | 11:16

5
И как , пажалуста ще ги вземат от циганите ?
Haha

2013.01.03 | 10:30

4
Аз съм от Русе и явно изобщо не съм в час.Кога по точно заплатите в България стигнаха такива висоти, че за пиене на бира в парка да глобяват с 10 мои сегашни заплати(по документи ама много мои познати взимат по 350-400мв/м).Къде да си пия бирата ?!?! В заведенията не се пуши а аз съм страстен пушач."развитите демокрации са известни със своите репресивни апарати". Дали ако беше част от масата щеше да мисли така...

2012.12.21 | 11:55

3
Сега какво следва? Вечерен час?

2012.12.21 | 08:43

2
Охх, каква корупция се задава на хоризонта!

2012.12.20 | 21:44

1
За гусин Тотев бедни са само хората, които лежат по тротоарите и просят. Хората по пейките и пушачите не са бедни. Ама човекът не е виновен, че не е видял що е бедност. Той не работи, нали е кмет?!

Добави коментар

Водещи новини