Учители извиняват отсъствия срещу подкуп

  • 19 декември 2012 07:32

  • 2567
  • 6
Учители извиняват отсъствия срещу подкуп
©

Корупция в училищата предизвика новият правилник на социалното министерство за раздаване на детски надбавки срещу присъствие на децата в училище, пише в. Всеки ден.

Майки от провинцията разказват, че има практика учители да искат рушвети, за да оправдаят неизвинените отсъствия на децата. Сумите били от порядъка на 10-15 лева. Има случаи, в които малчугани не са ходили с месеци на училище, но нямат отсъствия, защото родителите им са платили.

Хората от малко селце до Берковица не се притесняват да разправят, че няма нужда да пътуват до града, за да возят децата си на училище и да харчат пари за бензин в студа, защото са се "разбрали" с учителките. Даскалиците приемали дребни суми и почерпки, за да не отбелязват отсъствията на децата и така родителите да си взимат без проблем социалните надбавки. В противен случай те ще им бъдат спрени, защото не пращат наследниците си на училище, разкрива изданието.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2567 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Калоян

2012.12.23 | 20:57

3
Ами родителите са виновни! На времето аз ходех с по 2 лева на училище! От къде пари за подкупи?!??? Сега ги пращат с ай фоните и с по 20 лева на ден да яде мак доналдс в мола...отвртатително, разглезено и крайно деградирало поколение :( За жалост нищо друго май не ни остава, освен да ходим някъде навън :( БОЛНО!
!!!

2013.01.04 | 11:14

6
Съгласна съм! Навремето ходех с по 50ст - 1лв... след време с никакви!!! Глезени дечица са... какво ще стане с България и тези наши наследници?!? Ще направя всичко възможно от детето ми да излезе човек, а не поредното синче на мама и татко, което не знае как се изкарват парите и че те не са най-важното нещо в тоя живот. Всички сега са свикнали да имат каквото пожелаят, гледат да не остават назад от другите. Купи ли си някои телефон за 2000лв веднага детенцето веднага отива при мама или татко и иска същото... не осъзнават колко деградират, нямат нищо ценно в душата си. Това пречи на моралното и духовното им израстване. От тях няма да излезе личност в близкото бъдеще, а може би никога...
!!!

2013.01.04 | 11:14

5
Забравих да кажа, че за съжаление родителите вместо да пращат децата си да се изучат подкупват учители, за да не ходят на училище дечицата им... Сама си изкарвам парите за образованието и знам с колко труд се постигат, а тези тук ги хвърлят на вятъра. Ами "браво" на вас родители и бъдещи такива, защото какъв пример давате на децата си?!?...
Висшист

2012.12.26 | 20:18

4
Когато управляват прости хора, нормално е агресията им да е насочена срещу интелигенцията. Учителите са удобна мишена за това. Пък и всички управляващи в момента са били тройкаджии и дори слаби ученици, затова омразата към учителите и училището им е дългогодишна. Така все по-често ще научаваме за някоя пияна учителка и някой корумпиран даскал. Виж, за пиян полицай и корумпиран такъв мнооого рядко се случва да чуем ... :)
111

2012.12.22 | 15:42

2
Е, защо се сърдите след като нещата са такива.Нали , ако няма ученици учителите ще ги съкратят.Какво се правите на ощипани.

2012.12.20 | 10:24

1
учителите извинават отсъствия срещу извинителна бележка, заверена от училищния лекар и писмо от родителя, който го осведомява, че знае за отсъствието на ученика.

Добави коментар

Водещи новини