Скандал! Учен от БАН: Употребявал съм хероин, пробвал съм всичко

  • 17 декември 2012 08:47

  • 11336
  • 19
Скандал! Учен от БАН: Употребявал съм хероин, пробвал съм всичко
©

Биохимикът Юлиян Караджов, който е старши научен сътрудник от Института за космически изследвания при БАН втрещи зрителите на БТВ с признанието, че е ползвал хероин. Той защити тезата за легализацията на марихуаната за медицински цели. Пробвал съм всичко, продължи с признанията ученият. Аз не съм станал зависим, тъй като възрастта има огромно значение за развитие на зависимост, каза ученият. Това не означава, че марихуана трябва да се продава на деца, заяви Караджов.

Според Роро Кавалджиев обаче въпроса с използването на марихуаната за медицински цели все още не е представена адекватно в България. Аз пуша марихуана от 10 години и не съм развил никаква зависимост към други наркотици, каза Кавалджиев.

За първи път разбрах за употреба на марихуана по време на лечението на баща ми Вили Кавалджиев, разказа музикалният журналист. Той страдал от тежка форма на диабет. Последните 4-5 месеца разбрах приложението на медицинската марихуана при глаукома. Тя е безвредна алтернатива на токсичните лекарства, каза Роро.

Всеки пети възрастен европеец живее с болка, която се третира с морфин, при която се развива зависимост. Над 200 000 в Калифорния се лекуват от глаукома с марихуана, добави Роро.

Желяз Андреев от „Ново начало“ обаче каза, че кокаинът също се ползва за медицински цели.
Това е авариен изход от група на хора за легализация на наркотиците. Той призова за декриминализация на употребата на наркотици, но против легализацията.

В студиото анонимен младеж разказа, че е бил наркозависим, но се е отървал. Започнах от марихуана и стигнах до хероин. Експериментирах с дрогата, никой не ми беше казал нищо за марихуаната и хероина. Започнах да пуша в осми клас и почувствах, че има дни, в които не се чувствам добре ако не запаля една цигара. Това се отрази на обучението ми, разказа бившият наркоман. Събирах се с компания, от която в момента само двама са все още живи.
Всичко, което е наркотици е вредно, няма филм „марихуаната е безвредна“, категоричен е бившият наркоман.

Последвайте канала на

Novini.bg
11336 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
Hatter

2018.01.06 | 23:21

19
Ами ОК тогава.. Да забранят и алкохола и цигарите... и кафето... Към тях също има високо ниво на пристрастяване. Изследвания за посочили, че никотина, кофеина и етиловия алкохол могат да бъдат с по-високо ниво на пристрастяване и от MDMA и LSD... ДА, глупаво е да се каже, че марихуаната е безвредна. На този свят безвредни работи няма, особенно в прекомерни количества. Ще посъветвам хората, които са против декриминализацията на марихуаната и тези против легализирането ѝ да насочат вниманието си към Холандия. След легализирането на канабиса там продажбите на хероин, кокаин и други нелегални субстанции рязко е спаднала. А за това, че от марихуана се минавало към други наркотични вещества... По-голяма простотия не могат да измислят. Хората минават към други наркотици, защото търсят нови изживявания, а не защото са пушили джойнт.
Пенчо

2018.01.06 | 23:21

18
Какво общо имат наркотиците с института за космически изследвания? Може би марихуаната лекува космическа болест?
Пенчо

2018.01.06 | 23:21

17
Какво общо имат наркотиците с института за космически изследвания? Може би марихуаната лекува космическа болест?
Joro Vasilev

2018.01.06 | 23:21

16
Не знам дали това, че ученият е пробвал хероин, за да може да ни говори, след т'ва за него, или шибаното безхаберие и ЛИЦЕМЕРИЕ на обществото и на медиите ( е тоя плужЪк от БТв) е по-големият проблем...... Към Професора - РЕСПЕКТ И САМО РЕСПЕКТ!
не син

2014.12.13 | 03:05

15
роро МАЗЕН ПЕДАЛ ! Не искаш ли и аналното проникване да се легализира !
Динята

2014.02.06 | 02:21

14
То в тая държава всичко що е вредно и порочно се издига в култ и се счита за хубаво и полезно. Сигурно поне 2/3 от населението не могат да живеят без алкохол, цигари и курви (и/или чалга). После защо броят на наркозависимите е толкова висок, защо жените и момичетата се държат като проститутки, защо 15-годишни изглеждат като 30-годишни и вонят на бъчва и пепелник. Мине не мине и някой осмокласник влезе в болница защото е препил, децата ви не могат да изминат и една спирка пеша без да се задъхат като някоя асматична баба защото още не са пълнолетни, но пък пушат от години. Мрънкате, че жените били курви, но вие именно такива толерирате и възхвалявате? По-скапан народ от българския едва ли има. Тук здравомислието, принципите и морала се наказват по всевъзможни начини. Емигрирането май наистина е единственият изход от тази септична яма.

2012.12.17 | 14:30

1
Еваларка братле , не бях виждал отдавна синтез на обществото ни в няма 10 реда , гадното е , че си прав във всяка от точките , а глупавото , че обичаш България ...
ктм

2014.02.01 | 01:33

13
Наркотиците са легални от много отдавна в България.

2013.12.21 | 17:58

12
Най-обичам девственик да ме учи как да чукам и хора които не са виждали наркотици на живо да ми обясняват каква е вредата от тях.
ivan_td

2013.12.21 | 17:58

11
Тютюнът също е наркотик, а и доказано един от най-пристрастяващите. Марихуаната за разлика от него има и много ползи от които можем да се възползваме, но тя е анатемосана от властта. Погледнете в какъв цирк живеем!
Тигс

2013.02.22 | 00:30

10
Хич да не му пука на човека "какво ще кажат другите". Минал е през тази опитност и е излязъл невредим, браво!

Добави коментар

Водещи новини